zaloguj   |   załóż konto
piątek, 30 czerwca 2017

Kumulacja pozytywnej energii,

nowości w 3. edycji Otwartego Festiwalu Tortów Artystycznych


Klamka zapadła. Mamy zaklepane nowe miejsce, wymyślone tematy konkursu i realizujemy mnóstwo nowych pomysłów. W tym roku nie sami!

Pierwsza widoczna zmiana: Otwarty Festiwal Tortów Artystycznych 2017 odbędzie się w nowym miejscu o wdzięcznej nazwie "Babka do wynajęcia". To wspaniała jasna przestrzeń, świetnie skomunikowana z całą Warszawą. Wystawa będzie więc dużo bardziej dostępna niż w poprzednich latach. A przecież jednym z głównych celów OFTA jest pokazanie artystycznych dekoracji szerokiemu gronu odbiorców. Długo szukałam właściwego miejsca. Myślę, że to się wspaniale sprawdzi.

Niemniej ważny od dekoracji jest smak, o czym już wielokrotnie pisałam (niektórzy twierdzą nawet, że ważniejszy ;)). Dlatego wystawie towarzyszyć będzie przestrzeń pachnąca drożdżami, najlepszą czekoladą, świeżym masłem, przyprawami... do współpracy zapraszamy cukiernie i pracownie rzemieślnicze, których produkty spełniają najwyższe standardy. Będzie z nami grono wspaniałych ludzi, pełnych energii, na co dzień z pasją piekących przepyszne słodkości. Przez całą niedzielę, podczas wystawy, będzie można kupić te wyborne wypieki.

Planujemy też przestrzeń kreatywną dla zwiedzających, gdzie będziemy słodko eksperymentować, poznawać cechy i zalety zdrowych słodkości przygotowywanych z naturalnych składników. Planujemy też coś dla małych i dużych artystów...

Dla wielu osób OFTA to przede wszystkim konkurs. Tu zachowujemy to, co sprawdziło się w poprzednich latach (2014, 2015), wprowadzamy w zasadzie dwie zmiany.
Pierwsza z nich to ograniczona liczba uczestników wystawy. Będzie około 70 eksponatów. Eliminacje do Finału odbędą się na podstawie zdjęć wcześniejszych prac, nadesłanych przez uczestników konkursu.
Lekko zmodyfikowaliśmy także sposób oceniania kwiatów cukrowych. Będziemy, z pomocą ekspertów, zwracać większą uwagę na podobieństwo do żywego oryginału.
Kategorie i sposób oceniania ukierunkowany na wyraz artystyczny, autorskość i spójność całego projektu, oczywiście pozostają bez zmian.

Wiemy, że projekty na konkurs to spory trud włożony w przygotowanie prac na tę okazję, pamiętajmy, że zadajemy niełatwe tematy! W ramach podziękowania, specjalnie dla uczestników konkursu, przygotowujemy ekskluzywne bezpłatne warsztaty.
W tym roku wpadłam na pomysł dynamicznej konferencji. Zapraszamy ciekawych gości, którzy poruszą tematy ważne dla dekoratorów oraz właścicielek i właścicieli pracowni cukierniczych, więc czeka nas kolejna ogromna dawka inspiracji! Na razie zdradzę tylko, że temat konferencji to "Ja i moja słodka marka", a szczegóły wkrótce.

Warto wspomnieć, że przy organizacji imprezy i nagród :) współpracują z nami również inne fantastyczne firmy, które z radością i zaangażowaniem dbają o rozwój i najwyższy poziom cukiernictwa w Polsce. Już teraz dziękujemy!

Prawdziwa kumulacja pozytywnej energii! Nie mogę się doczekać naszego spotkania. Bo mam nadzieję, że Ciebie, drogi Czytelniku, nie zabraknie w Babce do wynajęcia, 23 i 24 września!

Zatem czas wpisać ostatni pełny łikend września do kalendarza jako "zajęty" i planować prace na konkurs! Szczegóły zgłoszenia i, co ważniejsze, tematy, znajdziecie na stronie OFTA 2017... (tam też relacje z dwóch poprzednich edycji).

Serdecznie zapraszam!



Komentarze (0)


Aby dodać swój komentarz - zaloguj się ».
Nie masz jeszcze konta? Załóż konto »

Agnieszka Klimczak

Podpowiadam (przyszłym) właścicielkom "słodkich" firm jak godnie zarabiać i prowadzić firmę w zgodzie ze sobą. Pomogłam już setkom pasjonatów i zawodowych cukierników. Jako praktykująca od lat nauczycielka i świetna słuchaczka, umiem wspierać w rozwoju i trafnie identyfikować potrzeby. Wiem, że rozwiązania idealne nie istnieją. Ale są drogi na skróty. Wiem które warto wybierać, a których lepiej unikać. Moją największą pasją jest dzielenie się tą wiedzą.
Przez kilkanaście lat własnej działalności gospodarczej (m.in. kawiarnia i pracownia tortów artystycznych) oraz dzięki doświadczeniu pracy na etacie, ukończonym studiom, kursom, szkoleniom, przeczytanym książkom i wnikliwej obserwacji rynku, zyskałam solidną wiedzę i potężną dawkę doświadczenia.
Byłam dyrektorką i nauczycielką Akademii tortownia.pl.
Jestem także autorką publikacji w branżowej prasie cukierniczej oraz wydawcą i redaktorką merytoryczną pierwszych w Polsce książek o dekoracjach cukierniczych.
Skończyłam studium podyplomowe Mazowiecka Akademia Firm Rodzinnych (Family Business Academy) w Szkole Biznesu Politechniki Warszawskiej.
Firmę tortownia.pl prowadzę od 2006 roku.

Więcej informacji o mnie...



W Akademii tortownia.pl prowadzi szkolenia:


Kurs online: SŁODKA FIRMA bez obaw przed formalnościami i konkurencją

Indywidualne konsultacje: zakładam słodką firmę




 Przeczytaj też:


"Domek z Piernika" w tortownia.pl

Otwarty Festiwal Tortów Artystycznych 2015

Debata: Cukiernicy kontra Dekoratorzy

Jurorem być...

Jak zaprojektować artystyczne wypieki


Kategorie: wydarzenia, od pasji do profesji: moja słodka firma



Szukaj

Kategorie
Autorzy

Agnieszka
Klimczak

Tadeusz
Branecki

Bożena
Sikoń

oraz goście »

Archiwum bloga