Jurorem być...
czyli dlaczego uwielbiam konkursy :-)

Odkąd istnieje tortownia.pl, kilka razy w roku nadchodzi dzień, w którym uczestniczę w pracach jury konkursu dekoratorskiego. Każde takie obrady to czysta przyjemność!
Osobom zupełnie niezwiązanym z tematem, emocjonalna dyskusja dorosłych ludzi o ślimakach z lukru plastycznego lub domkach z piernika może wydawać się groteskowa.
My jednak wiemy ile talentu, umiejętności i doświadczenia stoi za każdym słodkim dziełem, znamy emocje i dylematy, które towarzyszą ich powstawaniu.
Podziwiam uczestników konkursów. Przygotować dekorację tortu weselnego, pokaźny bukiet cukrowych kwiatów albo budowlę z piernika, specjalnie na potrzeby takiego wydarzenia, to praca, zaangażowanie i ogromna odwaga, bo przecież nie wszyscy mogą wygrać... To okazja, żeby się rozwijać, ćwiczyć kreatywność, ale też poddanie się ocenie, wystawienie na krytykę publiczności.
Za co uwielbiam prace w jury?
Uwielbiam konkursy za gorące dyskusje o sztuce cukierniczej, uwzględniające różne punkty widzenia, ale przede wszystkim za wspieranie uczestników i towarzyszenie im w inspirującej rywalizacji. Konkursowe spotkania to zawsze ogromna dawka pozytywnej energii!

Expo Sweet 2010, w jury konkursu na tort okolicznościowy

Burzliwe obrady jury konkursu "Domek z Piernika 2014", od lewej: Agnieszka Barnat, Agnieszka Klimczak, Jarmila Buczyńska i Bożena Sikoń.

Omawiamy zagadnienia wartości artystycznej w domku z piernika, z Agnieszką Barnat (właścicielką szkoły ceramiki ceramiq.pl)

Obrady za zamkniętymi drzwiami, Otwarty Festiwal Tortów Artystycznych, czerwiec 2014

Jury w skupieniu omawia "Małe formy", podczas OFTA 2014, od lewej: Jarmila Buczyńska, Bożena Sikoń, Iga Sarzyńska, ja, Tadeusz Branecki i Marta Gessler

Najprzyjemniejsza część pracy: wręczanie medali
Zatem... do zobaczenia 30 maja 2015 na
Otwartym Festiwalu Tortów Artystycznych!
Komentarze (0)
Aby dodać swój komentarz - zaloguj się ».
Nie masz jeszcze konta? Załóż konto »
![]() | Agnieszka KlimczakPodpowiadam (przyszłym) właścicielkom "słodkich" firm jak godnie zarabiać i prowadzić firmę w zgodzie ze sobą. Pomogłam już setkom pasjonatów i zawodowych cukierników. Jako praktykująca od lat nauczycielka i świetna słuchaczka, umiem wspierać w rozwoju i trafnie identyfikować potrzeby. Wiem, że rozwiązania idealne nie istnieją. Ale są drogi na skróty. Wiem które warto wybierać, a których lepiej unikać. Moją największą pasją jest dzielenie się tą wiedzą.Przez kilkanaście lat własnej działalności gospodarczej (m.in. kawiarnia i pracownia tortów artystycznych) oraz dzięki doświadczeniu pracy na etacie, ukończonym studiom, kursom, szkoleniom, przeczytanym książkom i wnikliwej obserwacji rynku, zyskałam solidną wiedzę i potężną dawkę doświadczenia. Byłam dyrektorką i nauczycielką Akademii tortownia.pl. Jestem także autorką publikacji w branżowej prasie cukierniczej oraz wydawcą i redaktorką merytoryczną pierwszych w Polsce książek o dekoracjach cukierniczych. Skończyłam studium podyplomowe Mazowiecka Akademia Firm Rodzinnych (Family Business Academy) w Szkole Biznesu Politechniki Warszawskiej. Firmę tortownia.pl prowadzę od 2006 roku. Więcej informacji o mnie... |
W Akademii tortownia.pl prowadzi szkolenia:

Kurs online: SŁODKA FIRMA bez obaw przed formalnościami i konkurencją

Indywidualne konsultacje: zakładam słodką firmę
Przeczytaj też:

Otwarty Festiwal Tortów Artystycznych 2015

Jak zaprojektować artystyczne wypieki

Debata: Cukiernicy kontra Dekoratorzy

Kumulacja pozytywnej energii,

"Domek z Piernika" w tortownia.pl
Kategorie: wydarzenia
- od pasji do profesji: moja słodka firma
(16) - przepisy, cukiernictwo
(8) - dekoracje cukiernicze
(20) - wydarzenia
(6) - słodkie opowieści
(19) - baza wiedzy: solidne rzemiosło
(19)
2023
(1) 2022
(1) 2021
(5) 2020
(1) 2019
(1) 2018
(5) 2017
(3) 2016
(2) 2015
(11) 2014
(6) 2013
(2) 2012
(1) 2011
(1) 2010
(2) 2007
(8)