zaloguj   |   załóż konto
czwartek, 9 marca 2023

Lekarstwo na kryzys? Innowacje w słodkiej firmie.

3 dobre pomysły i nieograniczona liczba inspiracji.


Innowacje: brzmi strasznie korporacyjnie, prawda? A chodzi po porostu o dobre pomysły. Takie, które wprowadzają świeżość do tego co robiliśmy dotąd, otwierają przed nami nowe możliwości i uzupełniają zasoby energii i chęci do działania. Przepis na takie pomysły? Spora dawka inspiracji, kilka technik pobudzania kreatywności i szczypta analizy rynkowych trendów.

Czytaj całość »

 

 Przeczytaj też:


#silnasłodkamarka w tortownia.pl

Przyjemność dzielenia się

Tort na duuuże przyjęcie

Kumulacja pozytywnej energii,

Marka Peggy Porshen Cakes


brak komentarzy


Kategorie: od pasji do profesji: moja słodka firma



piątek, 4 lutego 2022

A jeśli Cię nagle zabraknie?

O sukcesji w rodzinnej słodkiej firmie warto pomyśleć już teraz.


Większość powstających teraz cukierni, kawiarni i domowych słodkich działalności to firmy rodzinne. Pragniesz raczej realizować własną pasję czy myślisz o budowie cukierniczego imperium? Tak czy siak, zobacz co możesz zrobić, żeby zaoszczędzić rodzinie kłopotów ;)

Czytaj całość »

 

 Przeczytaj też:


Pieczenie w domu coraz bardziej realne!

Tort na duuuże przyjęcie

Kreowanie tortów artystycznych na zamówienie

O miłości do pieczenia,

Słodkie tajemnice Bożeny Sikoń


brak komentarzy


Kategorie: od pasji do profesji: moja słodka firma



sobota, 21 sierpnia 2021

Marka Peggy Porshen Cakes

#silnasłodkamarka, rozdział 1.



Czytaj całość »

 

 Przeczytaj też:


Lekarstwo na kryzys? Innowacje w słodkiej firmie.

Same zalety kolorowego tła

Jak przetrwać, kiedy żyjesz ze słodkości?

Otwarty Festiwal Tortów Artystycznych 2015

Kumulacja pozytywnej energii,


brak komentarzy


Kategorie: od pasji do profesji: moja słodka firma



czwartek, 5 sierpnia 2021

#silnasłodkamarka w tortownia.pl

Nadchodzi cała masa firmowych inspiracji!


Jak się odróżnić? Jak zadbać o to, żeby Twoja marka była rozpoznawalna? Jest sporo polskich i zagranicznych "słodkich" marek, które wiedzą jak to robić. Będziemy je wspólnie podglądać, podziwiać i analizować. Sprawdzimy co można pożyczyć dla siebie, inspirując się, ale nie kopiując. A na końcu każdego artykułu z serii znajdziesz ćwiczenie, które pomoże Ci zadbać o rozpoznawalność Twojej słodkiej marki.

Czytaj całość »

 

 Przeczytaj też:


Tort na duuuże przyjęcie

Przyjemność dzielenia się

10 lekcji z Akademii Sztuk Pięknych.

Pieczenie w domu coraz bardziej realne!

O miłości do pieczenia,


brak komentarzy


Kategorie: od pasji do profesji: moja słodka firma



poniedziałek, 3 maja 2021

Nie ma jednej recepty na sukces!

Ale można skupić się na tym co ważne, żeby rozkręcać słodką firmę skutecznie i z przyjemnością.


Wszyscy chcą godnie zarabiać na swoich wypiekach. No dobra, nie wszyscy. Niektórzy.

Czytaj całość »

 

 Przeczytaj też:


Prawdy i mity o czekoladzie

Kawiarnie i lodziarnie wspierają laguny

10 lekcji z Akademii Sztuk Pięknych.

Cukrowe Animacje Carlosa Lischetti

Inspirujące KOLORY w dekoracji cukierniczej wg Lindy Smith


brak komentarzy


Kategorie: słodkie opowieści




Szukaj

Kategorie
Autorzy

Agnieszka
Klimczak

Tadeusz
Branecki

Bożena
Sikoń

oraz goście »

Archiwum bloga