zaloguj   |   załóż konto
piątek, 4 lutego 2022

A jeśli Cię nagle zabraknie?

O sukcesji w rodzinnej słodkiej firmie warto pomyśleć już teraz.


Większość powstających teraz cukierni, kawiarni i domowych słodkich działalności to firmy rodzinne. Pragniesz raczej realizować własną pasję czy myślisz o budowie cukierniczego imperium? Tak czy siak, zobacz co możesz zrobić, żeby zaoszczędzić rodzinie kłopotów ;)

Czytaj całość »

 

 Przeczytaj też:


Same zalety kolorowego tła

#silnasłodkamarka w tortownia.pl

Kreowanie tortów artystycznych na zamówienie

Kumulacja pozytywnej energii,

Przyjemność dzielenia się


brak komentarzy


Kategorie: od pasji do profesji: moja słodka firma



sobota, 21 sierpnia 2021

Marka Peggy Porshen Cakes

#silnasłodkamarka, rozdział 1.



Czytaj całość »

 

 Przeczytaj też:


Pieczenie w domu coraz bardziej realne!

Jak przetrwać, kiedy żyjesz ze słodkości?

10 lekcji z Akademii Sztuk Pięknych.

Słodkie tajemnice Bożeny Sikoń

#silnasłodkamarka w tortownia.pl


brak komentarzy


Kategorie: od pasji do profesji: moja słodka firma



czwartek, 5 sierpnia 2021

#silnasłodkamarka w tortownia.pl

Nadchodzi cała masa firmowych inspiracji!


Jak się odróżnić? Jak zadbać o to, żeby Twoja marka była rozpoznawalna? Jest sporo polskich i zagranicznych "słodkich" marek, które wiedzą jak to robić. Będziemy je wspólnie podglądać, podziwiać i analizować. Sprawdzimy co można pożyczyć dla siebie, inspirując się, ale nie kopiując. A na końcu każdego artykułu z serii znajdziesz ćwiczenie, które pomoże Ci zadbać o rozpoznawalność Twojej słodkiej marki.

Czytaj całość »

 

 Przeczytaj też:


Tort na duuuże przyjęcie

Słodkie tajemnice Bożeny Sikoń

Jak przetrwać, kiedy żyjesz ze słodkości?

Przyjemność dzielenia się

10 lekcji z Akademii Sztuk Pięknych.


brak komentarzy


Kategorie: od pasji do profesji: moja słodka firma



poniedziałek, 3 maja 2021

Nie ma jednej recepty na sukces!

Ale można skupić się na tym co ważne, żeby rozkręcać słodką firmę skutecznie i z przyjemnością.


Wszyscy chcą godnie zarabiać na swoich wypiekach. No dobra, nie wszyscy. Niektórzy.

Czytaj całość »

 

 Przeczytaj też:


Słodkie tajemnice Bożeny Sikoń

10 lekcji z Akademii Sztuk Pięknych.

O miłości do pieczenia,

Keks angielski, czyli fruit cake

Inspirujące KOLORY w dekoracji cukierniczej wg Lindy Smith


brak komentarzy


Kategorie: słodkie opowieści



środa, 21 kwietnia 2021

Kawiarnie i lodziarnie wspierają laguny

czyli historia z happy endem (o tym jak lokalne słodkie firmy pomagają)


Zaczęło się od zdjęcia croissanta (czyt. kłasą)* na drzewie i przezabawnej historii opowiedzianej przez pana Adama - inspektora Krakowskiego Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami, a skończyło fajną akcją z pomaganiem.

Czytaj całość »

 

 Przeczytaj też:


Skąd się wzięło Halloween?

SUGAR fairy tales

"Domek z Piernika" w tortownia.pl

Inspirujące KOLORY w dekoracji cukierniczej wg Lindy Smith

Faworki karnawałowe


brak komentarzy


Kategorie: słodkie opowieści




Szukaj

Kategorie
Autorzy

Agnieszka
Klimczak

Tadeusz
Branecki

Bożena
Sikoń

oraz goście »

Archiwum bloga