zaloguj   |   załóż konto
piątek, 10 kwietnia 2015

Otwarty Festiwal Tortów Artystycznych 2015

Nie może Cię tu zabraknąć!


Emocje coraz większe! Otwarty Festiwal Tortów Artystycznych zbliża się wielkimi krokami, a my nie możemy się doczekać inspisujących spotkań i pięknych prac!

Jeśli pieczesz i dekorujesz torty lub inne słodkości, mam dla Ciebie kilka wskazówek:

  • Zapisz się do udziału w konkursie już dziś (zgłoszenia tylko do 10 maja, a "zaklepane" miejsce zmotywuje Cię do przygotowań).
  • Prawdopodobnie, im większą masz tremę przed zaprezentowaniem swoich prac publiczności i jury, tym bardziej warto je wystawić! Udowodnij sobie, że to nie takie trudne :) i sprawdź reakcje publiczności.
  • Koniecznie weź udział w konkursie, jeśli planujesz produkowanie tortów na zamówienie lub już prowadzisz własną pracownię: udział w konkursach to bardzo skuteczna promocja, tak zaczynały największe światowe sławy!
  • Jeśli zajmujesz się dekoracją w stylu angielskim lub kwiatami cukrowymi i zastanawiasz się nad wyborem kategorii, zwróć uwagę, że te dotyczące tortów i kompozycji kwiatowych dadzą Ci o wiele większe możliwości pokazania kunsztu dekoratorskiego niż małe formy.
  • Jeśli wykonujesz filigranowe, drobne dekoracje albo dekorujesz ciastkowe lizaki (cake pops), "małe formy" to konkurencja wymarzona dla Ciebie!
  • Projektując swoją pracę konkursową, postaraj się aby była oryginalna i zgodna z Twoim stylem; oceniając prace, będziemy też zwracać uwagę na ich spójność i harmonijność, dobór kolorystyki, staranność wykonania i precyzję. Pamiętaj też o zgodności z tematem przewodnim i tym dla danej konkurencji. Pomyśl też o wygodzie krojenia i serwowania.
    Dużo więcej wskazówek na temat projektowania prac znajdziesz w poprzednim wpisie
    "Jak zaprojektować artystyczne wypieki" »

A na deser :) po zakończeniu prac jury, czeka na Ciebie prawdziwa gratka: ekskluzywne szkolenie Bożeny Sikoń, która opowie jak budować swoją "Bibliotekę smaków". Ja też tam będę i cieszę się na to spotkanie (połączone z degustacją!) jak dziecko :D

Z innych zalet udziału w konkursie:

  • Otwarty Festiwal Tortów Artystycznych to świetna okazja na spotkanie jurorów i porozmawianie z nimi o swoich pracach.
  • Podczas festiwalu poznasz osobiście (jeśli jeszcze nie było okazji :)) pozytywnie wspierających: Bożenę Sikoń, Tadeusza Braneckiego, Jarmilę Buczyńską, mnie i właścicielkę Qchni Artystycznej, Martę Gessler.
  • W niedzielę możesz zapisać się na mistrzowskie pokazy dekoratorskie (żaden z tematów nie był jeszcze prezentowany, a cena wstępu to tylko 30zł!)
  • Będą też pamiątkowe dyplomy i miłe nagrody :)

Jak pisałam, nie może Cię tu zabraknąć! Zgłoś się już dziś na stronie www.tortownia.pl/OFTA

Do zobaczenia!



Komentarze (0)


Aby dodać swój komentarz - zaloguj się ».
Nie masz jeszcze konta? Załóż konto »

Agnieszka Klimczak

Podpowiadam (przyszłym) właścicielkom "słodkich" firm jak godnie zarabiać i prowadzić firmę w zgodzie ze sobą. Pomogłam już setkom pasjonatów i zawodowych cukierników. Jako praktykująca od lat nauczycielka i świetna słuchaczka, umiem wspierać w rozwoju i trafnie identyfikować potrzeby. Wiem, że rozwiązania idealne nie istnieją. Ale są drogi na skróty. Wiem które warto wybierać, a których lepiej unikać. Moją największą pasją jest dzielenie się tą wiedzą.
Przez kilkanaście lat własnej działalności gospodarczej (m.in. kawiarnia i pracownia tortów artystycznych) oraz dzięki doświadczeniu pracy na etacie, ukończonym studiom, kursom, szkoleniom, przeczytanym książkom i wnikliwej obserwacji rynku, zyskałam solidną wiedzę i potężną dawkę doświadczenia.
Byłam dyrektorką i nauczycielką Akademii tortownia.pl.
Jestem także autorką publikacji w branżowej prasie cukierniczej oraz wydawcą i redaktorką merytoryczną pierwszych w Polsce książek o dekoracjach cukierniczych.
Skończyłam studium podyplomowe Mazowiecka Akademia Firm Rodzinnych (Family Business Academy) w Szkole Biznesu Politechniki Warszawskiej.
Firmę tortownia.pl prowadzę od 2006 roku.

Więcej informacji o mnie...



W Akademii tortownia.pl prowadzi szkolenia:


Kurs online: SŁODKA FIRMA bez obaw przed formalnościami i konkurencją

Indywidualne konsultacje: zakładam słodką firmę




 Przeczytaj też:


"Domek z Piernika" w tortownia.pl

Kumulacja pozytywnej energii,

Debata: Cukiernicy kontra Dekoratorzy

Jak zaprojektować artystyczne wypieki

Jurorem być...


Kategorie: wydarzenia, od pasji do profesji: moja słodka firma



Szukaj

Kategorie
Autorzy

Agnieszka
Klimczak

Tadeusz
Branecki

Bożena
Sikoń

oraz goście »

Archiwum bloga