Otwarty Festiwal Tortów Artystycznych 2015
Nie może Cię tu zabraknąć!
Emocje coraz większe! Otwarty Festiwal Tortów Artystycznych zbliża się wielkimi krokami, a my nie możemy się doczekać inspisujących spotkań i pięknych prac!

Jeśli pieczesz i dekorujesz torty lub inne słodkości, mam dla Ciebie kilka wskazówek:
- Zapisz się do udziału w konkursie już dziś (zgłoszenia tylko do 10 maja, a "zaklepane" miejsce zmotywuje Cię do przygotowań).
- Prawdopodobnie, im większą masz tremę przed zaprezentowaniem swoich prac publiczności i jury, tym bardziej warto je wystawić! Udowodnij sobie, że to nie takie trudne :) i sprawdź reakcje publiczności.
- Koniecznie weź udział w konkursie, jeśli planujesz produkowanie tortów na zamówienie lub już prowadzisz własną pracownię: udział w konkursach to bardzo skuteczna promocja, tak zaczynały największe światowe sławy!
- Jeśli zajmujesz się dekoracją w stylu angielskim lub kwiatami cukrowymi i zastanawiasz się nad wyborem kategorii, zwróć uwagę, że te dotyczące tortów i kompozycji kwiatowych dadzą Ci o wiele większe możliwości pokazania kunsztu dekoratorskiego niż małe formy.
- Jeśli wykonujesz filigranowe, drobne dekoracje albo dekorujesz ciastkowe lizaki (cake pops), "małe formy" to konkurencja wymarzona dla Ciebie!
- Projektując swoją pracę konkursową, postaraj się aby była oryginalna i zgodna z Twoim stylem; oceniając prace, będziemy też zwracać uwagę na ich spójność i harmonijność, dobór kolorystyki, staranność wykonania i precyzję. Pamiętaj też o zgodności z tematem przewodnim i tym dla danej konkurencji. Pomyśl też o wygodzie krojenia i serwowania.
Dużo więcej wskazówek na temat projektowania prac znajdziesz w poprzednim wpisie
"Jak zaprojektować artystyczne wypieki" »
A na deser :) po zakończeniu prac jury, czeka na Ciebie prawdziwa gratka: ekskluzywne szkolenie Bożeny Sikoń, która opowie jak budować swoją "Bibliotekę smaków". Ja też tam będę i cieszę się na to spotkanie (połączone z degustacją!) jak dziecko :D
Z innych zalet udziału w konkursie:
- Otwarty Festiwal Tortów Artystycznych to świetna okazja na spotkanie jurorów i porozmawianie z nimi o swoich pracach.
- Podczas festiwalu poznasz osobiście (jeśli jeszcze nie było okazji :)) pozytywnie wspierających: Bożenę Sikoń, Tadeusza Braneckiego, Jarmilę Buczyńską, mnie i właścicielkę Qchni Artystycznej, Martę Gessler.
- W niedzielę możesz zapisać się na mistrzowskie pokazy dekoratorskie (żaden z tematów nie był jeszcze prezentowany, a cena wstępu to tylko 30zł!)
- Będą też pamiątkowe dyplomy i miłe nagrody :)
Jak pisałam, nie może Cię tu zabraknąć! Zgłoś się już dziś na stronie www.tortownia.pl/OFTA
Do zobaczenia!
Komentarze (0)
Aby dodać swój komentarz - zaloguj się ».
Nie masz jeszcze konta? Załóż konto »
![]() | Agnieszka KlimczakPodpowiadam (przyszłym) właścicielkom "słodkich" firm jak godnie zarabiać i prowadzić firmę w zgodzie ze sobą. Pomogłam już setkom pasjonatów i zawodowych cukierników. Jako praktykująca od lat nauczycielka i świetna słuchaczka, umiem wspierać w rozwoju i trafnie identyfikować potrzeby. Wiem, że rozwiązania idealne nie istnieją. Ale są drogi na skróty. Wiem które warto wybierać, a których lepiej unikać. Moją największą pasją jest dzielenie się tą wiedzą.Przez kilkanaście lat własnej działalności gospodarczej (m.in. kawiarnia i pracownia tortów artystycznych) oraz dzięki doświadczeniu pracy na etacie, ukończonym studiom, kursom, szkoleniom, przeczytanym książkom i wnikliwej obserwacji rynku, zyskałam solidną wiedzę i potężną dawkę doświadczenia. Byłam dyrektorką i nauczycielką Akademii tortownia.pl. Jestem także autorką publikacji w branżowej prasie cukierniczej oraz wydawcą i redaktorką merytoryczną pierwszych w Polsce książek o dekoracjach cukierniczych. Skończyłam studium podyplomowe Mazowiecka Akademia Firm Rodzinnych (Family Business Academy) w Szkole Biznesu Politechniki Warszawskiej. Firmę tortownia.pl prowadzę od 2006 roku. Więcej informacji o mnie... |
W Akademii tortownia.pl prowadzi szkolenia:

Kurs online: SŁODKA FIRMA bez obaw przed formalnościami i konkurencją

Indywidualne konsultacje: zakładam słodką firmę
Przeczytaj też:

"Domek z Piernika" w tortownia.pl

Kumulacja pozytywnej energii,

Jak zaprojektować artystyczne wypieki

Debata: Cukiernicy kontra Dekoratorzy

Jurorem być...
Kategorie: wydarzenia, od pasji do profesji: moja słodka firma
- od pasji do profesji: moja słodka firma
(16) - przepisy, cukiernictwo
(8) - dekoracje cukiernicze
(20) - wydarzenia
(6) - słodkie opowieści
(19) - baza wiedzy: solidne rzemiosło
(19)
2023
(1) 2022
(1) 2021
(5) 2020
(1) 2019
(1) 2018
(5) 2017
(3) 2016
(2) 2015
(11) 2014
(6) 2013
(2) 2012
(1) 2011
(1) 2010
(2) 2007
(8)