
Szkolenie na specjalne zamówienie
Agnieszka Klimczak, Bożena Sikoń, Tadeusz Branecki, Jarmila Buczyńska, Dorota Jaworska, Patrycja Kubicka de Gois, Marcin Paździor, Marcin Zych
Zapraszamy do skorzystania z oferty szkoleń "uszytych na miarę" dla zorganizowanych grup. Program takich szkoleń jest każdorazowo specjalnie przygotowany, żeby najlepiej spełniał Państwa oczekiwania. Elastyczność oferty tortownia.pl umożliwia uzyskanie niskiej ceny szkolenia za pracownika lub uczestnika biznesowego spotkania przy jednoczesnym osiągnięciu założonych celów.- Opis
- Nauczyciele
- Dodaj opinię...
Ze szkoleń skorzystali m.in.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
- Cukierni, pracowni cukierniczych
- Hoteli i restauracji, w ramach szkolenia kucharzy i cukierników
- Agencji marketingowych, organizujących promocje produktów wśród dziennikarzy lub blogerów
- Firm technologicznych z branży Horeca
- Szkół, ośrodków kultury i instytucji edukacyjnych
- Firm niezwiązanych z branżą cukierniczą (w ramach spotkań integracyjnych)
- Grup osób prywatnych pragnących wspólnie doskonalić umiejętności
- i innych zainteresowanych :)
Znając cel szkolenia oraz Państwa oczekiwania, a także planowane miejsce, czas spotkania i liczbę uczestników, jesteśmy w stanie zaproponować optymalne rozwiązanie w ramach przewidzianego przez Państwa budżetu.
Jeśli chcieliby Państwo zorganizować jedno ze szkoleń w naszej stałej ofercie dla zamkniętej grupy osób możemy dostosować jego termin do Państwa potrzeb, w miarę możliwości technicznych.

Agnieszka Klimczak
Podpowiadam (przyszłym) właścicielkom "słodkich" firm jak godnie zarabiać i prowadzić firmę w zgodzie ze sobą. Pomogłam już setkom pasjonatów i zawodowych cukierników. Jako praktykująca od lat nauczycielka i świetna słuchaczka, umiem wspierać w rozwoju i trafnie identyfikować potrzeby. Wiem, że rozwiązania idealne nie istnieją. Ale są drogi na skróty. Wiem które warto wybierać, a których lepiej unikać. Moją największą pasją jest dzielenie się tą wiedzą.Przez kilkanaście lat własnej działalności gospodarczej (m.in. kawiarnia i pracownia tortów artystycznych) oraz dzięki doświadczeniu pracy na etacie, ukończonym studiom, kursom, szkoleniom, przeczytanym książkom i wnikliwej obserwacji rynku, zyskałam solidną wiedzę i potężną dawkę doświadczenia.
Byłam dyrektorką i nauczycielką Akademii tortownia.pl.
Jestem także autorką publikacji w branżowej prasie cukierniczej oraz wydawcą i redaktorką merytoryczną pierwszych w Polsce książek o dekoracjach cukierniczych.
Skończyłam studium podyplomowe Mazowiecka Akademia Firm Rodzinnych (Family Business Academy) w Szkole Biznesu Politechniki Warszawskiej.
Firmę tortownia.pl prowadzę od 2006 roku.
Więcej informacji o mnie...

Bożena Sikoń
Kreator smaku i dekoracji, mistrz cukiernictwa, absolwentka wielu szkoleń zawodowych i stażów zagranicznych, m.in. we Francji (szkoła Lenotre w Paryżu, szkoła w Yssingeaux k/Lionu) i Barcelonie. Laureatka konkursów krajowych i międzynarodowych (we Francji, Luksemburgu, Las Vegas), nauczycielka i mentorka wielu młodych polskich cukierników. Przez lata szef cukierni hotelu Jan III Sobieski.W jej dorobku znajduje się również prowadzenie popularnych programów telewizyjnych, takich jak "Warsztaty smaku: łakocie Bożeny Sikoń" w telewizji KUCHNIA oraz udział w jury w "Polskim Turnieju Wypieków" w telewizji TLC.
Autorka niezliczonych przepisów na słodkości, bohaterka wywiadów telewizyjnych, w magazynach kulinarnych i prasie branżowej. Wielokrotnie jurorka konkursów cukierniczych.
Ucząc kładzie duży nacisk na umiejętność rozpoznawania i łączenia smaków oraz struktur, tak by przygotowane ciasta i desery były w pełni zharmonizowane. Uważa, że "je się oczami", zatem wielką wagę przykłada również do ozdabiania i sposobu podania deserów i tortów. Prowadzone przez nią szkolenia przebiegają w twórczej atmosferze, są wypełnione aktywną pracą przy stole cukierniczym oraz "nasiąknięte" praktyczną wiedzą.

Tadeusz Branecki
Wszechstronny nauczyciel Akademii tortownia.pl, ekspert słodkich dekoracji. Głównym obszarem jego zainteresowań są cukrowe kwiaty i figurki z lukru plastycznego.Ukończył szereg specjalistycznych szkoleń w Wielkiej Brytanii, posiada bogate doświadczenie artystyczne, nie tylko związane z cukiernictwem. Tworzył postacie animowane, karykatury i grafiki satyryczne do czasopism, ilustrował książki i projektował opakowania użytkowe.
W sposób przystępny i pełen uśmiechu przekazuje uczestnikom szkoleń Akademii tortownia.pl praktyczne wskazówki i metody pracy, które wykorzystywał codziennie podczas tworzenia słodkich dekoracji na zamówienie najbardziej wymagających klientów.

Jarmila Buczyńska
Urodziła się na Słowacji i z domu rodzinnego wyniosła tradycję przygotowywania na każde święta drobnych ciasteczek.Dekoracji pierniczków nauczała zarówno przedszkolaki jak i słuchaczy Uniwersytetu Trzeciego Wieku. Jest często zapraszana do współpracy przez Muzeum Etnograficzne i domy kultury. Ciepła, dokładna i cierpliwa, chętnie dzieli się swoim doświadczeniem i pasją.

Dorota Jaworska
Właścicielka firmy Victoria & Fortunata, od 2004 roku zawodowo zajmuje się produkcją przepysznych, ręcznie robionych czekoladek. Ukończyła liczne szkolenia w renomowanej szkole cukierniczej.
Patrycja Kubicka de Gois
Absolwenta studiów humanistycznych. Wszechstronna miłośniczka piękna, sztuki i kwiatów. Obecnie mieszka w Londynie, gdzie prowadzi szkolenia o różnej tematyce: dekoracja tortów (w tym żywymi kwiatami i w stylu angielskim), dekoracja ciastek i babeczek. Ukończyła szereg specjalistycznych szkoleń prowadzonych przez czołowych brytyjskich dekoratorów cukierniczych i florystów. Jej doświadczenie w artystycznym projektowaniu obejmuje także tworzenie biżuterii, ozdobnych luster i ceramiki.
Marcin Paździor
Specjalista od czekolady z ponad 20-letnim doświadczeniem zawodowym, zdobywanym pod okiem mistrzów w wielu krajach Europy. Uczestnik szkoleń z nowych trendów cukierniczych na światowym poziomie. Kilkukrotny juror międzynarodowego prestiżowego konkursu World Chocolate Masters, w którym uczestniczyć mogą tylko najlepsi. Wiedzę na temat uprawy, zbioru i przerobu ziarna kakaowego wzbogacił i ugruntował podczas pobytu na trzech różnych plantacjach ziarna kakaowego w Ameryce Południowej. Autor wielu publikacji na temat szeroko rozumianej czekolady w czasopismach branżowych. Twórca ręcznie robionych pralin, receptur pitnych czekolad, wyjątkowych deserów czy tabliczek czekoladowych, których można spróbować w wielu miejscach w Polsce, Czechach i na Słowacji. Jego pasją od najmłodszych lat jest czekolada, z której potrafi tworzyć zarówno wyrafinowane w smaku praliny, jak i niepowtarzalne rzeźby czekoladowe.
Marcin Zych
Mistrz cukiernictwa, na co dzień cierpliwy i świetnie zorganizowany pracownik fabryki czekolady Wedel. Posiada dyplom technika technologii żywienia w specjalizacji produkcji piekarsko-ciastkarskiej, ukończył szereg kursów i szkoleń specjalistycznych. Doświadczony cukiernik i kierownik produkcji z pasją i rzetelnym podejściem do każdego etapu wykonywanej pracy. Współorganizator konkursów cukierniczych podczas targów branżowych. Cierpliwy i pogodny, w życzliwy sposób przekazuje niezbędną i praktyczną wiedzę z zakresu cukiernictwa.Szkolenia zamknięte mogą odbywać w siedzibie Akademii tortownia.pl lub poza nią, w dowolnym miejscu w Polsce i na świecie. Jesteśmy w stanie zapewnić kompletne wyposażenie wszystkich stanowisk. Większość szkoleń nie wymaga od Państwa specjalnego przygotowania sali ani jej wyposażenia, np. w media. Warsztaty mogą więc odbywać się w dowolnej sali konferencyjnej, a także na świeżym powietrzu.
Możliwe są szkolenia dla grup liczących od kilku do kilkudziesięciu osób, podczas których każdy z uczestników weźmie czynny udział w pracy zespołu i aktywnie spędzi czas.
Inną formą szkolenia są pokazy i prezentacje, podczas których uczestnicy nie wykonują dekoracji, a jedynie obserwują pracę prowadzącego.
Atrakcyjność szkoleń i pokazów zwiększa oprawa multimedialna, pozwalająca nawet bardzo dużej grupie uczestników obserwować pracę prowadzącego.
Szkolenia mogą być prowadzone w języku angielskim.
Aby dodać swoją opinię - zaloguj się ».
Nie masz jeszcze konta? Załóż konto »