
Bukiet babeczek: podstawy szprycowania
Patrycja Kubicka de Gois
Babeczki wciąż cieszą się niesłabnącą popularnością, a dekoracje wyciskane to niezmienna klasyka cukiernictwa. Najnowsze szkolenie Akademii tortownia.pl łączy te dwa tematy w jedną niezwykłą kompozycję...- Opis
- Program
- Nauczyciel
- Dodaj opinię...
- Galeria zdjęć
Babeczki wciąż cieszą się niesłabnącą popularnością, a dekoracje wyciskane to niezmienna klasyka cukiernictwa. Najnowsze szkolenie Akademii tortownia.pl łączy te dwa tematy w jedną niezwykłą kompozycję.
W profesjonalnie wyposażonej sali uczestnicy poznają sposoby posługiwania się rękawami cukierniczymi i prowadzenia różnych końcówek dekoratorskich, wykonają lukrowe listki mocowane na drutach florystycznych (jedna z technik najczęściej wykorzystywanych podczas tworzenia kwiatów cukrowych) i zaaranżują udekorowane babeczki w formę bukietu (elementy kompozycji).
Szkolenie trwa cztery godziny zegarowe (plus przerwa).
Uczestnicy szkolenia nauczą się:
W profesjonalnie wyposażonej sali uczestnicy poznają sposoby posługiwania się rękawami cukierniczymi i prowadzenia różnych końcówek dekoratorskich, wykonają lukrowe listki mocowane na drutach florystycznych (jedna z technik najczęściej wykorzystywanych podczas tworzenia kwiatów cukrowych) i zaaranżują udekorowane babeczki w formę bukietu (elementy kompozycji).
Szkolenie trwa cztery godziny zegarowe (plus przerwa).
Uczestnicy szkolenia nauczą się:
- przygotowywania i barwienia kremu do dekoracji babeczek,
- dekorowania kremem przy użyciu rękawów cukierniczych z tylkami,
- szybkiej metody przygotowywania listków mocowanych na drutach florystycznych,
- komponowania dekoracji w nowatorski sposób.

Patrycja Kubicka de Gois
Absolwenta studiów humanistycznych. Wszechstronna miłośniczka piękna, sztuki i kwiatów. Obecnie mieszka w Londynie, gdzie prowadzi szkolenia o różnej tematyce: dekoracja tortów (w tym żywymi kwiatami i w stylu angielskim), dekoracja ciastek i babeczek. Ukończyła szereg specjalistycznych szkoleń prowadzonych przez czołowych brytyjskich dekoratorów cukierniczych i florystów. Jej doświadczenie w artystycznym projektowaniu obejmuje także tworzenie biżuterii, ozdobnych luster i ceramiki.- Przygotowanie i barwienie kremu
- Nauka i ćwiczenie technik szprycowania
- Dekorowanie babeczek kremem
- Wykonanie listków z lukru plastycznego mocowanych na drucikach
- Ułożenie kompozycji kwiatowej
Grupa liczy do 8 osób.
Jeśli na szkolenie nie zgłosi się minimalna liczba uczestników (6), szkolenie odbędzie się w innym terminie.
Zapewniam:
Jeśli na szkolenie nie zgłosi się minimalna liczba uczestników (6), szkolenie odbędzie się w innym terminie.
Zapewniam:
- szkolenie na najwyższym poziomie,
- stanowiska pracy wyposażone w niezbędne urządzenia i narzędzia,
- wszystkie potrzebne materiały i produkty,
- możliwość zabrania wykonanych prac,
- dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia.
Aby dodać swoją opinię - zaloguj się ».
Nie masz jeszcze konta? Załóż konto »