
Styl angielski - szkolenie podstawowe (tort pralinowy)
Agnieszka Klimczak
Program szkolenia powstał z myślą o początkujących pasjonatach dekoracji cukierniczych oraz cukiernikach dotąd stosujących bardziej tradycyjne metody dekoracji. Obejmuje fundamentalne zasady pracy z lukrem plastycznym, informacje o różnych rodzajach mas...- Opis
- Program
- Nauczyciel
- Dodaj opinię...
Program szkolenia powstał z myślą o początkujących pasjonatach dekoracji cukierniczych oraz cukiernikach dotąd stosujących bardziej tradycyjne metody dekoracji. Obejmuje fundamentalne zasady pracy z lukrem plastycznym, informacje o różnych rodzajach mas plastycznych, i o różnicach w ich stosowaniu. Uczestnicy szkolenia, pracując na doskonałym torcie pralinowym przygotowanym przez Pracownię Cukierniczą tortownia.pl, nauczą się jak prawidłowo obłożyć tort lukrem plastycznym i wykonać efektowne dekoracje, poznają narzędzia i techniki stosowane w różnych kierunkach dekoracji w stylu angielskim.
Dzięki szeregowi praktycznych informacji kurs może być wspaniałym początkiem przygody ze stylem angielskim.
Osoby, które podejmowały już próby dekoracji tortów w stylu angielskim uzyskają odpowiedzi na nurtujące je pytania i nauczą się zapobiegać możliwym problemom.
Szkolenie trwa około czterech godzin zegarowych.
Dzięki szeregowi praktycznych informacji kurs może być wspaniałym początkiem przygody ze stylem angielskim.
Osoby, które podejmowały już próby dekoracji tortów w stylu angielskim uzyskają odpowiedzi na nurtujące je pytania i nauczą się zapobiegać możliwym problemom.
Szkolenie trwa około czterech godzin zegarowych.

Agnieszka Klimczak
Podpowiadam (przyszłym) właścicielkom "słodkich" firm jak godnie zarabiać i prowadzić firmę w zgodzie ze sobą. Pomogłam już setkom pasjonatów i zawodowych cukierników. Jako praktykująca od lat nauczycielka i świetna słuchaczka, umiem wspierać w rozwoju i trafnie identyfikować potrzeby. Wiem, że rozwiązania idealne nie istnieją. Ale są drogi na skróty. Wiem które warto wybierać, a których lepiej unikać. Moją największą pasją jest dzielenie się tą wiedzą.Przez kilkanaście lat własnej działalności gospodarczej (m.in. kawiarnia i pracownia tortów artystycznych) oraz dzięki doświadczeniu pracy na etacie, ukończonym studiom, kursom, szkoleniom, przeczytanym książkom i wnikliwej obserwacji rynku, zyskałam solidną wiedzę i potężną dawkę doświadczenia.
Byłam dyrektorką i nauczycielką Akademii tortownia.pl.
Jestem także autorką publikacji w branżowej prasie cukierniczej oraz wydawcą i redaktorką merytoryczną pierwszych w Polsce książek o dekoracjach cukierniczych.
Skończyłam studium podyplomowe Mazowiecka Akademia Firm Rodzinnych (Family Business Academy) w Szkole Biznesu Politechniki Warszawskiej.
Firmę tortownia.pl prowadzę od 2006 roku.
Więcej informacji o mnie...
- Wprowadzenie do stylu angielskiego, informacje o lukrze plastycznym, sposobach jego wykorzystywania i barwienia.
- Przegląd różnych mas plastycznych, ich zastosowanie i barwienie.
- Wykorzystanie podkładki obłożonej lukrem plastycznym.
- Odciskanie faktur na powierzchni lukru przy pomocy różnych narzędzi.
- Wycinanie płaskich dekoracji i formowanie kokardki (stosowanie różnych wykrawaczek i szablonów).
- "Obsmarowanie" tortu kremem.
- Obłożenie tortu pralinowego lukrem plastycznym i wykonanie dekoracji według własnego pomysłu.
- Aranżacja dekoracji i wykończeń.
- Zakończenie: wręczenie dyplomów, wspólne zdjęcie.
Grupa liczy do 8 osób.
Jeśli na szkolenie nie zgłosi się minimalna liczba uczestników (6), szkolenie odbędzie się w innym terminie.
Zapewniam:
Jeśli na szkolenie nie zgłosi się minimalna liczba uczestników (6), szkolenie odbędzie się w innym terminie.
Zapewniam:
- stanowiska pracy w pełni wyposażone w urządzenia i narzędzia,
- wszystkie potrzebne materiały i produkty,
- tort pralinowy przygotowany przez Pracownią Cukierniczą tortownia.pl,
- krem do obsmarowania,
- materiały drukowane zawierające ważne informacje do zapamiętania,
- możliwość zabrania wykonanych wyrobów,
- poczęstunek w czasie przerwy,
- dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia.
Aby dodać swoją opinię - zaloguj się ».
Nie masz jeszcze konta? Załóż konto »