Dekoracja babeczek - pastelowe lato
Patrycja Kubicka de Gois
Dwugodzinne szkolenie obejmujące różne techniki dekoracji babeczek: dekoracje (także wielokolorowe) wyciskane z kremów, a także wykonywane z lukru plastycznego, z użyciem specjalistycznych narzędzi i przedmiotów dostępnych w każdej kuchni...- Opis
- Program
- Nauczyciel
- Dodaj opinię...
Dwugodzinne szkolenie obejmujące różne techniki dekoracji babeczek: dekoracje (także wielokolorowe) wyciskane z kremów, a także wykonywane z lukru plastycznego, z użyciem specjalistycznych narzędzi i przedmiotów dostępnych w każdej kuchni. Uczestnicy, pod okiem Patrycji Kubickiej, ćwiczą przedstawiane podczas warsztatów techniki, a następnie własnoręcznie dekorują po cztery babeczki upieczone wcześniej przez cukierników z Pracowni Cukierniczej tortownia.pl. Udekorowane babeczki stają się własnością uczestników szkolenia.
Uczestnicy szkolenia poznają:
Uczestnicy szkolenia poznają:
- rożne techniki wykonywania drobnych dekoracji z lukru plastycznego,
- malowanie powierzchni lukru plastycznego (różne metody),
- sposób przygotowania kremu maślanego o konsystencji odpowiedniej do szprycowania,
- podstawowe metody wyciskania kremu (szprycowania) przy pomocy worka i końcówek cukierniczych (tylek),
- przepis na babeczki, które zawsze się udają.

Patrycja Kubicka de Gois
Absolwenta studiów humanistycznych. Wszechstronna miłośniczka piękna, sztuki i kwiatów. Obecnie mieszka w Londynie, gdzie prowadzi szkolenia o różnej tematyce: dekoracja tortów (w tym żywymi kwiatami i w stylu angielskim), dekoracja ciastek i babeczek. Ukończyła szereg specjalistycznych szkoleń prowadzonych przez czołowych brytyjskich dekoratorów cukierniczych i florystów. Jej doświadczenie w artystycznym projektowaniu obejmuje także tworzenie biżuterii, ozdobnych luster i ceramiki.- Powitanie
- Modelowanie dekoracji (także za pomocą foremek silikonowych i wykrawaczek)
- Wykonanie płaskich dekoracji (teksturowanie, malowanie)
- Przygotowanie kremu do szprycowania
- Różne metody szprycowania (ćwiczenie i dekoracja babeczek)
- Aranżacja dekoracji i wykończeń
- Zakończenie: wręczenie dyplomów, wspólne zdjęcie
Grupa liczy do 10 osób.
Jeśli na szkolenie nie zgłosi się minimalna liczba uczestników (8), szkolenie odbędzie się w innym terminie.
Zapewniam:
Jeśli na szkolenie nie zgłosi się minimalna liczba uczestników (8), szkolenie odbędzie się w innym terminie.
Zapewniam:
- stanowiska pracy wyposażone we wszystkie niezbędne narzędzia i materiały: worki i tylki cukiernicze, narzędzia do stylu angielskiego, gotowe babeczki, krem maślany, kolorowy lukier plastyczny,
- zestaw sprawdzonych przepisów na babeczki i kremy,
- dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia w Akademii tortownia.pl
- możliwość zabrania wykonanych prac,
Aby dodać swoją opinię - zaloguj się ».
Nie masz jeszcze konta? Załóż konto »