zaloguj   |   załóż konto

Mazurki Wielkanocne Bożeny Sikoń

Bożena Sikoń

Sześć godzin intensywnej pracy, dwa różne mazurki, niezliczona ilość praktycznych informacji, do zastosowania w domu i w cukierni... Akademia tortownia.pl zaprasza na warsztaty z mistrzynią cukiernictwa, Bożeną Sikoń...

  • Opis
  • Nauczyciel
  • Opinie (2)
  • Galeria zdjęć
Sześć godzin intensywnej pracy, dwa różne mazurki, niezliczona ilość praktycznych informacji, do zastosowania w domu i w cukierni... Akademia tortownia.pl zaprasza na warsztaty z mistrzynią cukiernictwa, Bożeną Sikoń, wspólne przygotowywanie, pieczenie i zdobienie mazurków wielkanocnych o różnych smakach:
  1. z kajmakiem i czekoladą na spodzie mazalinowym (marcepanowym)
  2. z konfiturą z płatków róż i słodkim lukrem
Uczestnicy szkolenia nauczą się:

  • wypieku idealnego ciasta kruchego w różnych odmianach spodów do mazurków
  • łączenia różnych spodów i nadzień w celu osiągnięcia pełnej harmonii smaków i struktur
  • samodzielnego wyrobu surowej masy marcepanowej
  • podstaw szprycowania (dekorowania za pomocą worka cukierniczego)
  • wykonywania dekoracji czekoladowych o tematyce świątecznej
  • wykorzystania lukru królewskiego do dekoracji
Wybierz termin...
cena z VAT:

590 zł