Dekoruj z sercem
Agnieszka Klimczak
Wzór wymarzony do nauki podstawowych technik pracy z lukrem plastycznym i poznania szerokiej gamy możliwości wykonania dekoracji w stylu angielskim. Prowadzi Agnieszka Klimczak.- Opis
- Program
- Nauczyciel
- Dodaj opinię...
Każdy z uczestników szkolenia samodzielnie wykona tort w kształcie serca, a efekt swojej pracy zabierze ze sobą.
Kształt i dekoracje tortu zostały dobrane z wielką starannością. Dekorując tort wg widocznego na zdjęciu wzoru, nauczysz się jak samodzielnie wykonać i prawidłowo obłożyć lukrem plastycznym tort w dowolnym kształcie, poznasz wiele technik dekorowania w stylu angielskim, które umożliwią Ci samodzielną realizację kolejnych pomysłów. Dowiesz się jak dobierać materiały i narzędzia odpowiednie do różnych rodzajów dekoracji. Warsztatowa forma zajęć i praca w niewielkiej grupie pozwoli Ci także uzyskać odpowiedzi na indywidualne pytania i rozwiać wszelkie wątpliwości.
Szkolenie trwa około czterech godzin, rozpoczyna się w soboty o godzinie 11:00.
Kształt i dekoracje tortu zostały dobrane z wielką starannością. Dekorując tort wg widocznego na zdjęciu wzoru, nauczysz się jak samodzielnie wykonać i prawidłowo obłożyć lukrem plastycznym tort w dowolnym kształcie, poznasz wiele technik dekorowania w stylu angielskim, które umożliwią Ci samodzielną realizację kolejnych pomysłów. Dowiesz się jak dobierać materiały i narzędzia odpowiednie do różnych rodzajów dekoracji. Warsztatowa forma zajęć i praca w niewielkiej grupie pozwoli Ci także uzyskać odpowiedzi na indywidualne pytania i rozwiać wszelkie wątpliwości.
Szkolenie trwa około czterech godzin, rozpoczyna się w soboty o godzinie 11:00.

Agnieszka Klimczak
Podpowiadam (przyszłym) właścicielkom "słodkich" firm jak godnie zarabiać i prowadzić firmę w zgodzie ze sobą. Pomogłam już setkom pasjonatów i zawodowych cukierników. Jako praktykująca od lat nauczycielka i świetna słuchaczka, umiem wspierać w rozwoju i trafnie identyfikować potrzeby. Wiem, że rozwiązania idealne nie istnieją. Ale są drogi na skróty. Wiem które warto wybierać, a których lepiej unikać. Moją największą pasją jest dzielenie się tą wiedzą.Przez kilkanaście lat własnej działalności gospodarczej (m.in. kawiarnia i pracownia tortów artystycznych) oraz dzięki doświadczeniu pracy na etacie, ukończonym studiom, kursom, szkoleniom, przeczytanym książkom i wnikliwej obserwacji rynku, zyskałam solidną wiedzę i potężną dawkę doświadczenia.
Byłam dyrektorką i nauczycielką Akademii tortownia.pl.
Jestem także autorką publikacji w branżowej prasie cukierniczej oraz wydawcą i redaktorką merytoryczną pierwszych w Polsce książek o dekoracjach cukierniczych.
Skończyłam studium podyplomowe Mazowiecka Akademia Firm Rodzinnych (Family Business Academy) w Szkole Biznesu Politechniki Warszawskiej.
Firmę tortownia.pl prowadzę od 2006 roku.
Więcej informacji o mnie...
- Powitanie
- Praca z lukrem plastycznym, obkładanie ciast i podkładek, informacje o zastosowaniach i barwieniu
- Formowanie ciasta do pożądanego kształtu
- Wykonywanie dekoracji przy pomocy foremek silikonowych
- Przerwa na poczęstunek
- Wykonywanie dekoracji przy pomocy specjalistycznych wykrawaczek, wstęp do technik tworzenia kwiatów cukrowych, przegląd różnych mas plastycznych i ich zastosowanie
- Zastosowanie barwników i brokatów
- Aranżacja dekoracji i wykończeń
- Zakończenie: wręczenie dyplomów, wspólne zdjęcie
Grupa liczy do 10 osób.
Jeśli na szkolenie nie zgłosi się minimalna liczba uczestników (7), szkolenie odbędzie się w innym terminie.
Zapewniam:
Jeśli na szkolenie nie zgłosi się minimalna liczba uczestników (7), szkolenie odbędzie się w innym terminie.
Zapewniam:
- stanowiska pracy wyposażone w specjalne stolnice, deski, wałki, foremki, narzędzia do modelowania i stoliki obrotowe;
- wszystkie potrzebne materiały: lukry plastyczne, barwniki, kremy, dodatki, materiały opakowaniowe;
- miłą atmosferę;
- w przerwie drobny poczęstunek;
- unikalny fartuch tortownia.pl w prezencie i możliwość zabrania wykonanych prac;
- dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia;
- proponujemy przyniesienie własnego ciasta w ulubionym smaku.
(dokładne informacje wyślemy w wiadomości potwierdzającej udział w szkoleniu)
Aby dodać swoją opinię - zaloguj się ».
Nie masz jeszcze konta? Załóż konto »