
Indywidualne konsultacje: zakładam słodką firmę
Agnieszka Klimczak
Agnieszka Klimczak śledzi rynek tortów artystycznych w Polsce od początku jego istnienia. Zdobyła doświadczenie jako właścicielka kawiarni i pracowni cukierniczej. Skończyła m.in. Mazowiecką Akademię Firm Rodzinnych w Szkole Biznesu Politechniki Warszawskiej. Od wielu lat uczy jak rozkręcić słodką firmę podczas szkoleń w Akademii tortownia.pl, wykładów dla amatorów i cukierników, a także pisząc do prasy branżowej. Teraz możesz skorzystać z indywidualnych konsultacji, dzięki którym uzyskasz wsparcie najlepiej dopasowane do swoich bieżących potrzeb.- Opis
- Nauczyciel
- Organizacja
- Dodaj opinię...
- Chcesz zacząć zarabiać na wypiekach lub otworzyć kawiarnię? Potrzebujesz pomocnych wskazówek?
- Czujesz, że blokuje Cię jakiś problem? Potrzebujesz pomysłu jak go rozwiązać?
- Masz już wszystko dokładnie przemyślane, ale z jakiegoś powodu nie ruszasz z miejsca?
- Boisz się, że pomysł się nie sprawdzi? Że nie uda Ci się rozkręcić swojej działalności?
- Marzysz o własnej słodkiej firmie, ale boisz się, że to nie dla Ciebie?
- Przeraża Cię sanepid, działalność gospodarcza lub inne wymogi prawne?
- Prowadzisz już cukiernię i nie możesz do końca okiełznać produkcji tortów artystycznych?
- A może masz inne wątpliwości?
Śledzę rynek produkcji tortów artystycznych w Polsce od początku jego istnienia. Wielu osobom pomogłam uruchomić firmy lub lepiej zorganizować pracę.
Od ponad 10 lat prowadzę szkolenia, piszę do prasy branżowej. Wygłaszam wykłady dla osób indywidualnych i właścicieli cukierni oraz sukcesorów w cukierniczych firmach rodzinnych. Organizowałam ciekawe debaty cukierników i dekoratorów.
Wspieram rozwój zawodowy pasjonatów pieczenia i dekorowania, tworząc popularne konkursy i konferencje: "Otwarty Festiwal Tortów Artystycznych" i "Profesjonalne Duety". W innych konkursach brałam też udział jako jurorka.
Prowadziłam semestr wykładów "Projektowanie w cukiernictwie" w szkole wyższej.
We własnej pracowni tortów artystycznych, której szefową była Bożenę Sikoń, zatrudniałam kilku cukierników i dekoratorów. Realizowaliśmy zamówienia na ogromne wesela i imprezy firmowe (także dla znanych osób i spółek giełdowych) oraz pojedyncze torciki urodzinowe.
Do dziś jestem właścicielką dobrze prosperującej warszawskiej kawiarni.
Wierzę, że talent i autorski, indywidualny charakter ma bardzo duże znaczenie dla prowadzenia małej firmy oferującej słodkości. Stawiam też na solidne rzemiosło i pracę. Nie zapominam o czasie na odpoczynek i regenerację, które są szczególnie ważne dla osób wysoko wrażliwych. Ciągle uczę się jak godzić wymagającą pracę zawodową z rolą mamy dwójki dzieci.
Chętnie spotkam się z Tobą i postaram się Ci jak najbardziej pomóc!
Podczas konsultacji możemy poruszyć dowolne tematy, w zależności od potrzeb, w tym:
- zakładanie pracowni tortów artystycznych i/lub kawiarni
- pieczenie w domu
- produkcja tortów artystycznych w tradycyjnej cukierni
- budowa marki i promocja
- sprzedaż i obsługa klienta
- dobór asortymentu
- zagadnienia organizacyjne i kadrowe
- zagadnienia związane ze strategią rozwoju
- i inne, według potrzeb
#konsultacje, #słodka firma, #kawiarnia, #pracownia cukiernicza, #pieczenie w domu, #torty artystyczne, #domowa cukiernia, #własna firma, #działalność gospodarcza, #kobieca firma, #kobiecy biznes, #sanepid, #tortownia, #Agnieszka Klimczak, #zaczynamy

Agnieszka Klimczak
Podpowiadam (przyszłym) właścicielkom "słodkich" firm jak godnie zarabiać i prowadzić firmę w zgodzie ze sobą. Pomogłam już setkom pasjonatów i zawodowych cukierników. Jako praktykująca od lat nauczycielka i świetna słuchaczka, umiem wspierać w rozwoju i trafnie identyfikować potrzeby. Wiem, że rozwiązania idealne nie istnieją. Ale są drogi na skróty. Wiem które warto wybierać, a których lepiej unikać. Moją największą pasją jest dzielenie się tą wiedzą.Przez kilkanaście lat własnej działalności gospodarczej (m.in. kawiarnia i pracownia tortów artystycznych) oraz dzięki doświadczeniu pracy na etacie, ukończonym studiom, kursom, szkoleniom, przeczytanym książkom i wnikliwej obserwacji rynku, zyskałam solidną wiedzę i potężną dawkę doświadczenia.
Byłam dyrektorką i nauczycielką Akademii tortownia.pl.
Jestem także autorką publikacji w branżowej prasie cukierniczej oraz wydawcą i redaktorką merytoryczną pierwszych w Polsce książek o dekoracjach cukierniczych.
Skończyłam studium podyplomowe Mazowiecka Akademia Firm Rodzinnych (Family Business Academy) w Szkole Biznesu Politechniki Warszawskiej.
Firmę tortownia.pl prowadzę od 2006 roku.
Więcej informacji o mnie...
Zapewniam:
- indywidualną rozmowę dopasowaną do potrzeb
- przy spotkaniu w Café tortownia.pl pyszną kawę ;)
Konsultacja trwa 60 minut.
Odbywa się
- w Warszawie, w Café tortownia.pl, na Targówku
- lub online
Składając zmówienie proszę podać w komentarzu formę spotkania oraz - jeśli istnieją - adresy profili społecznościowych i siedziby firmy, co pozwoli mi się lepiej przygotować do spotkania, którego już nie mogę się doczekać! Do zobaczenia!
Aby dodać swoją opinię - zaloguj się ».
Nie masz jeszcze konta? Załóż konto »