[moje konto]

Na czasie
» Nowości
» Smakulki ;-)
» Owocowe lato!
» Posezonowa wyprzedaż!
 
Szukaj produktów
szukaj tylko w nazwach
szukaj według koloru
 
Tego szukasz
» okazje cenowe
» lukier plastyczny
» barwniki spożywcze
» papilotki
» foremki do ciastek
» formy do pieczenia
» surowce i dodatki
» polewy i lukry
» perełki i posypki
» świeczki i zimne ognie
» maluchy pieką
» urządzenia
» księgarnia
» tortownia.pl
» Akademia
rozwiń działy »
Krok po kroku
» przygotowywanie i mieszanie
» pieczenie
» obkładanie, przekładanie, nadziewanie
» serwowanie i obdarowywanie
» opakowania i transport
rozwiń działy »
Coś słodkiego
» torty i ciasta
» mufinki i babeczki
» ciasteczka i pierniczki
» lizaki i cukierki
» praliny i trufle
rozwiń działy »
Jak pięknie
» styl angielski
» kwiaty cukrowe
» dekoracje wyciskane
» dekoracje czekoladowe
» napisy
» słodka drukarnia
» gotowe dekoracje
rozwiń działy »
Świętujemy
» pomysł na prezent
» urodziny i rocznice
» chrzciny i roczek
» wiosna
» Walentynki
» Wielkanoc
» I Komunia Święta
» lato
» ślub i wesele
» jesień
» Halloween
» zima
» Boże Narodzenie
» publikacje
rozwiń działy »
Ważne informacje
» Regulamin sklepu
» Regulamin dekorków
» Zasady Akademii
» Regulamin galerii
» 
Regulamin sprzedaży ratalnej
» Płatności i wysyłka
» Polityka prywatności
» Kontakt
 
 
 
Foremki do rurek kliknij aby powiększyć zdjęcie...
kliknij aby powiększyć zdjęcie...kliknij aby powiększyć zdjęcie...
małe
nr katalogowy: NIC0787
produkt
niedostępny
ilość w opakowaniu: 3 szt
wymiary: 7cm
 

sprawdź opinie o tym produkcie (7)...  
dodaj opinię...

O produkcie

Metalowe foremki do przygotowania domowych rurek z kremem (np. z ciasta francuskiego lub kruchego). Taka foremka może także służyć jako "stelaż" do rozmaitych elementów z lukrów plastycznych (tylko jednym z pomysłów jest mała wieżyczka :))

Foremka ma długość 7 cm i średnicę od 1,5 do 1 cm (z jednej strony jest węższa, łatwo więc z niej zdjąć gotową rurkę).

Kod EAN: 5907760121301

Zastosowania

Orzechowe rurki z kremem
350 g mąki (wrocławskiej lub poznańskiej)
150 g cukru pudru
180 g masła
70 g mielonych orzechów włoskich lub laskowych
1 jajko
1 żółtko
1 łyżka kakao

Z podanych składników zagnieć ciasto, rozwałkuj na grubość 2 mm, potnij radełkiem na prostokąty 4 x 6 cm i owiń rurki. Ułóż na papierze do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 165 st. na 12 minut. Gdy rurki jeszcze będą ciepłe pozdejmuj je z metalowych foremek. Po ostygnięciu ciasteczka możesz wypełnić kremem i polać czekoladą.

Zobacz także przepis na rurki z kruchego ciasta.


Ten produkt znajdziesz w działach:
 » pieczenie » drobne foremki
 » ciasteczka i pierniczki » formy do pieczenia
 » gotowe dekoracje » perełki i posypki

Słowa kluczowe:
foremki do rurek | rurka | rurki | krem | ciasto kruche | ciasto francuskie | lukier plastyczny | masa plastyczna | fondant | metalowy

Jeśli informacje powyżej nie są wystarczające zadaj pytanie o ten produkt.
Opinie użytkowników (7)     dodaj opinię »
średnia ocena: polecampolecampolecampolecampolecam
Zarówno foremki jak i powstałe z nich rurki robią furorę wśród znajomych :)

11.06.2011 judith86 
(polecam) polecampolecampolecampolecampolecam 
polecam, troszke malutkie ale dzieki temu uroczo wygladaja i pysznie smakuja :)

07.03.2011 kakalinka20 zobacz galerię prac (1) »
(polecam) polecampolecampolecampolecampolecam 
jestem zadowolano,rurki male i dlatego smaczne,tak na dwa kasy.Polecam!!!

09.02.2011 gosika1973 zobacz galerię prac (20) »
polecam

31.01.2011 judith86 
(polecam) polecampolecampolecampolecampolecam 
DZIĘKI TEJ FOREMCE WYSZŁY MI PYSZNOŚCIOWE RURKI Z KREMEM!MNIAM MNIAM!

25.09.2010 WICCA 
Super, właśnie o taką wielkość mi chodziło! Dostawa niemal ekspresowa!!!

14.07.2010 m_ira 
Wypróbowałam, polecam. Nie zmieniają kształtu i łatwo je umyć ;)

10.02.2009 kawka_ zobacz galerię prac (7) »
(polecam) polecampolecampolecampolecampolecam 


Aby dodać swoją opinię
musisz się zalogować.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się... to nic nie kosztuje!
Dlaczego warto? Sprawdź tutaj...

 
 Zaloguj się:
użytkownik/e-mail:
hasło:
 

wróć do góry

  Zobacz także:  
Forma do pieczenia z rantem kwiatek
     
Wilton
Forma aluminiowa dynie i duchy
     
Ciasta i desery, gotowanie krok po kroku Marianne Magnier-Moreno
  Moje konto  
użytkownik/e-mail:
hasło:
Nie masz konta?
Zarejestruj się...
  Zaloguj się, aby:  
» robić zakupy
   i zbierać dekorki
» wracać do ostatnio
   wyszukiwanych
   produktów
» dodawać opinie
   o produktach
powiększ zdjęcie tortu...


Uznane marki
w tortownia.pl













 
  akademia : sklep : Café : do czytania : moje konto : o nas : regulamin sklepu : polityka prywatności : uwagi o stronie

© tortownia.pl Agnieszka Klimczak. Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie zawartości serwisu bez pisemnej zgody właściciela, w jakiejkolwiek formie, zabronione.
Kolory produktów przedstawionych na zdjęciach mogą nieznacznie różnić się od rzeczywistych.

PayU - Bezpieczne płatności internetowe

 

0.303s