zaloguj   |   załóż konto
W sklepie
Szukaj produktów
szukaj tylko w nazwach
szukaj według koloru
Marcepan
kliknij aby powiększyć zdjęcie...
biały (naturalny) 500g
nr katalogowy: RSW0041
produkt
niedostępny

Renshaw - zobacz wszystkie produkty tej marki

ilość w opakowaniu: 500 g
 

sprawdź opinie o tym produkcie (41)...  
dodaj opinię...

Opis


Uniwersalny biały marcepan o zawartości 25% migdałów, o gładkiej konsystencji, plastyczny i wyrazisty w smaku. Gotowy do użycia. Idealny do pieczenia, powlekania ciasta i modelowania.

Marcepan Renshaw powstaje z mieszanki najlepszych, specjalnie wyselekcjonowanych migdałów z Kalifornii i krajów śródziemnomorskich.

White Rencol zawiera specjalny składnik, dzięki któremu jeszcze lepiej nadaje się do modelowania.


Kod producenta: 01288
Kod EAN: 5010301311106


Zastosowania


Możliwości wykorzystywania marcepanu w kuchni są nieograniczone.
Warto jednak wspomnieć o możliwości oblania tortu kuwerturą czekoladową tak, by jego powierzchnia była idealnie gładka: wystarczy wierzch ciasta (przed jego oblaniem) przykryć warstwą marcepanu rozwałkowaną na grubość 4-5mm. Idealnie gładką powierzchnię osiągniemy rozcierając następnie marcepan packą cukierniczą lub kawałkiem pergaminu.

Skład


Cukier, migdały (24%), syrop glukozowy, syrop cukru inwertowanego, konserwant: sorbinian potasu. Zawiera orzechy.

Przechowywanie


Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Szukaj podobnych produktów w dziale:


  » surowce » lukier plastyczny (masy plastyczne)

Słowa kluczowe/tagi:


marcepan | masa marcepanowa | naturalne | dodatki do ciast | masy | ecru | biały

Jeśli informacje powyżej nie są wystarczające zadaj nam pytanie o ten produkt.
Opinie użytkowników (41)
średnia ocena: polecampolecampolecampolecampolecam
dodaj swoją opinię »
Łatwy w obróbce, dla osoby początkującej w sam raz, polecam.
nielegalna, 12 grudnia 2013
ale super! wszędzie szukałam takiego marcepanu i nie mogłam znależć! a teraz mam!
vanilia, 19 października 2013
marcepan wspaniały jako podkład pod lukier plastyczny, godny polecenia.
Ewka5, 8 lipca 2013
Mnie się ten kolor podoba i użyję go do obłożenia tortu na chrzciny. Nie podoba mi się zapach - mam wrażenie, że marcepan jest aromatyzowany sztucznym aromatem do ciast. W porównaniu z gotowym marcepanem rozwałkowanym zapach jest podejrzenie intensywny. Zrobiłam róże, listki, odcisnęłam aniołka z silikonowej formy i wycięłam literki. Z różami muszę poćwiczyć, marcepan bardzo plastyczny i płatki mi się skleiły. Ogólnie jestem zadowolona i planuję kupić ponownie
Nazwa, 28 czerwca 2013
Miało być na muffinki ale od czerwca kiedy zamówiłam tak sobie go podjadam... niewiele zostało ;)
vinca_minor, 27 grudnia 2012
(ilość znaków okazała się być ograniczona, więc c.d. do poprzedniego wpisu, będę wiedzieć na przyszłość) w tym przypadku pomogło 10 min w zamrażalniku, figurka stała się twarda, ale krucha.
arctgy, 10 sierpnia 2012
to moja pierwsza słodka przygoda i jestem w pełni zadowolona, na pewno będą kolejne :) marcepan faktycznie nie jest biały tylko ecru, jest przepyszny i bardzo wydajny, świetnie się z niego lepi i rzeźbi. cena do jakości jest wg mnie rewelacyjna. zrobiłam w międzyczasie kilka eksperymentów, bo pomysł był by figurkę z marcepanu zamknąć w słoiku z 'czymś' w miarę przezroczystym. w zalewie spod puszkowanych brzoskwiń rozpuścił się bardzo szybko (niecała godzina - małe próbki naturalne oraz zafarbowane farbkami jadalnymi), ale zarzucony zmrożoną galaretką dał radę wytrzymać kilka godzin. potem galaretka zaczęła go lekko nadtapiać i przechwytywać kolor z farbek - nie był to efekt zamierzony, ale w moim przypadku całkowicie akceptowalny. bardzo przyjemnie się malowało żelowymi farbkami, użyłam do tego pędzelka oraz wody, łatwe do cieniowania - jak akwarele, tylko nie można przesadzić z ilością wody, bo zmiękcza i roztapia. w tym przypadku pomogło 10 min w zamrażalniku, figurka stała się...
arctgy, 10 sierpnia 2012
Pierwszy raz oblepiałam torta marcepanem ale całkiem fajnie wyszło. Marcepan w smaku dobry a tort ... zobaczymy jutro! Jutro wielki dzień! Dzień prawdy:)
Iwona1977, 26 stycznia 2012
Jest najlepszy z tych które dotychczas używałam. gorąco polecam!!
anjo, 19 czerwca 2011
jest smaczny ale to nie ten kolor na tort komunijny-szkoda
kapucino79, 25 maja 2011
Wspaniały produkt!!! Doskonale wykonuje się z niego dekoracje, bardzo plastyczny i do tego wspaniały zapach, idealny smak, rozkosz dla podniebienia!!! Gorąco polecam.
Marta40, 5 maja 2011
choć nie lubię marcepana to ten jest pyszny i nawet ja skubałam i podjadałam
asiul.78, 7 kwietnia 2011
Mniam, mniam.
tarka, 21 stycznia 2011
witam:)Pracuję na marcepanie już jakiś czas.Polecam.Parę rad:Wyrobić z cukrem pudrem-be bielszy,można dodać białego barwnika,przed położeniem na tort śmietanowy wysmarować tort cienką warstwą masy np.budyniowej inaczej się rozpuści marcepan.Obejrzyjcie moją galerię:)wszystkie tematyczne torty są na bitej śmietanie i z marcepanem.
hildzia, 8 grudnia 2010
Doskonały! Bardzo dobrze lepiło mi się z niego figurki. A dodatkowo jest taaakii pyszny. Mimo, że jest go naprawdę dużo, nic się nie zmarnowało (mniam, mniam:)).
gosia.gosia, 17 listopada 2010
Przy zabarwianiu łatwiej można osiągnąć intensywny kolor niż z masą plastyczną. Smaczny, pachnący, Świetny.
lidecznik, 2 listopada 2010
Marcepan super, zapach konsystencja i smak rewelacyjne. Idealny kolor prawdziwego marcepanu, który nigdy naturalnie nie bedzie śnieżnobialy, trzeba dodawac kolorku wtedy.
anmar001, 25 października 2010
prawda w sklepach go nie znajdziemy ,dzięki za marcepan ,zrobiłam wspaniały tort ozdabiając go tym smakołykiem ,polecam
Elza1511, 14 października 2010
Marcepan jest doskonały, pracowało mi się z nim dużo lepiej, niż z lukrem plastycznym (efekty w galerii :D). Nie jest biały, ale nadaje się do pokrycia tortu jeśli planujemy inny kolor, można go farbować, ja użyłam naturalnego ecru. No i oczywiście jest przepyszny!
owcax, 4 czerwca 2010
mam pytanie czy można zabarwić marcepan białym barwnikiem i jak to będzie wyglądało
sima, 31 maja 2010
Gorąco polecam :) Marcepan jest przepyszny i bardzo plastyczny.
JustynaG, 11 kwietnia 2010
Wspaniały!Smak i kolor jak na marcepan przystało.Można zabarwić.Cóż więcej chcieć?! POLECAM!
Bonawie, 18 marca 2010
Bardzo dobrze nadaje się do dekoracji tortu idealny do nalożenia wydruku cukrowego . Gorąco polecam !!!!!!
diana_k, 27 stycznia 2010
Cudowny smak i zapach. Świetnie się rozwałkowuje i pięknie wygląda na tortach. Polecam!
Katarzynaj, 24 stycznia 2010
niesamowity zapach i smak zamkniete w idealnie plastycznej masie.
fozzie, 22 grudnia 2009
Marcepan pyszny! Mam zamiar użyć go do tortu na święta, ale nie wiem czy doczeka, bo domownicy zjedli już prawie pół:)
monik, 11 grudnia 2009
Kupiłam niedawno marcepan, po otwarciu okazał się że NIE JEST BIALY tylko SZARY (brudny ecrii). Jestem zawiedziona bo mialam kuzynce zrobic tort na ślub :-(
Kasiula01, 11 grudnia 2009
Marcepanowe kuleczki obtoczone w kakao, orzechach ... pychotka ;)
edys_13, 4 września 2009
Doskonały produkt. Kolor jest naturalną bielą migdałów. Klasyczny kolor ecru pasuje do eleganckich tortów. Świetnie smakuje, bardzo plastyczny, dobrze przyjmuje naturalne barwniki, więc dzieci też mają z niego wiele radości.
goscha, 24 czerwca 2009
Zrobiłam z masy marcepanowej pralinki. Skomponowanie jej z kruszonymi orzechami i czekoladą dało rewelacyjny efekt! A na kolor już nikt nie zwracał uwagi :-)
Urszula Jóźków, 17 czerwca 2009
zgadzam się z Nitą - kolor nie nadaje się na pokrycie ciast i tortów - a w szczególności tortu weselnego. Smak mocno migdałowy i kolor krem/beż - napewno nie biały. W tym celu polecam bardziej lukier plastyczny biały - jest świetny.
Iwona Kwas, 3 czerwca 2009
świetna konsystencja, wspaniały dodatek do ciast i tortów!
oopsiak, 2 czerwca 2009
Smak i konsystencja super, ale jestem zawiedziona kolorem :-( do białego to mu daleko......
Nita, 14 maja 2009
MARCEPAN - coś wspaniałego, przede wszystkim wspaniale smakuje, łatwy w przygotowaniu i bardzo plastyczny. Jednym słowem super.
Karolcia, 2 maja 2009
Witam serdecznie. Moze ktos moglby mi udzielic informacji. Czy masa marcepanowa mozna klasc na krem dostepny w panstwa sklepie??Dziekuje serdecznie za odpowiedz.
kurczaczek77, 20 kwietnia 2009
kiedy bedzie dostepny ?
Iwona37, 10 marca 2009
Rzadko dostępny ale warto spożądzać z niego ozdoby do tortów i deserów!!! Bardzo praktyczny.
kasia18, 7 listopada 2008
Smaczny, zwarty i gotowy... ;) Czego więcej chcieć? Poza tym trudno gdziekolwiek indziej kupić po prostu blok marcepanu. W połączeniu z packą i wałkiem można czynić cuda- o ile wczesniej się go nie zje.
kuapouchy, 19 sierpnia 2008
Bardzo przyjemna zabawa w lepienie z marcepanu ozdób do mazurków. Łatwo się farbuje barwnikami w paście. Wydajny - na przyozdobienie ok 10 mazurków (bez przepychu) zużyłam ok 1/6 opakowania.
kim, 25 marca 2008
bardzo cienko można go rozwałkować, bardzo plastyczny i szybkoschnący, biały, na śmietanę bym nie polecała (ale na śmietanę to chyba tylko masy czekoladowe się nadają). Jestem zadowolona z zakupu.
cukiernica, 19 czerwca 2007
To jest to czego szukałam nie zawsze mozna znależć ten produkt w sklepach.Bardzo dziękuję.Moje dziecko było zachwycone.
lidian24, 18 maja 2007

Aby dodać swoją opinię - zaloguj się ».
Nie masz jeszcze konta? Załóż konto »

wróć do góry