zaloguj   |   załóż konto
wtorek, 17 lutego 2015

Jurorem być...

czyli dlaczego uwielbiam konkursy :-)


Odkąd istnieje tortownia.pl, kilka razy w roku nadchodzi dzień, w którym uczestniczę w pracach jury konkursu dekoratorskiego. Każde takie obrady to czysta przyjemność!

Osobom zupełnie niezwiązanym z tematem, emocjonalna dyskusja dorosłych ludzi o ślimakach z lukru plastycznego lub domkach z piernika może wydawać się groteskowa.
My jednak wiemy ile talentu, umiejętności i doświadczenia stoi za każdym słodkim dziełem, znamy emocje i dylematy, które towarzyszą ich powstawaniu.

Podziwiam uczestników konkursów. Przygotować dekorację tortu weselnego, pokaźny bukiet cukrowych kwiatów albo budowlę z piernika, specjalnie na potrzeby takiego wydarzenia, to praca, zaangażowanie i ogromna odwaga, bo przecież nie wszyscy mogą wygrać... To okazja, żeby się rozwijać, ćwiczyć kreatywność, ale też poddanie się ocenie, wystawienie na krytykę publiczności.

Za co uwielbiam prace w jury?


Uwielbiam konkursy za gorące dyskusje o sztuce cukierniczej, uwzględniające różne punkty widzenia, ale przede wszystkim za wspieranie uczestników i towarzyszenie im w inspirującej rywalizacji. Konkursowe spotkania to zawsze ogromna dawka pozytywnej energii!


Expo Sweet 2010, w jury konkursu na tort okolicznościowy

Burzliwe obrady jury konkursu "Domek z Piernika 2014", od lewej: Agnieszka Barnat, Agnieszka Klimczak, Jarmila Buczyńska i Bożena Sikoń.

Omawiamy zagadnienia wartości artystycznej w domku z piernika, z Agnieszką Barnat (właścicielką szkoły ceramiki ceramiq.pl)

Obrady za zamkniętymi drzwiami, Otwarty Festiwal Tortów Artystycznych, czerwiec 2014

Jury w skupieniu omawia "Małe formy", podczas OFTA 2014, od lewej: Jarmila Buczyńska, Bożena Sikoń, Iga Sarzyńska, ja, Tadeusz Branecki i Marta Gessler

Najprzyjemniejsza część pracy: wręczanie medali

Zatem... do zobaczenia 30 maja 2015 na
Otwartym Festiwalu Tortów Artystycznych!



Komentarze (0)


Aby dodać swój komentarz - zaloguj się ».
Nie masz jeszcze konta? Załóż konto »

Agnieszka Klimczak

Podpowiadam (przyszłym) właścicielkom "słodkich" firm jak godnie zarabiać i prowadzić firmę w zgodzie ze sobą. Pomogłam już setkom pasjonatów i zawodowych cukierników. Jako praktykująca od lat nauczycielka i świetna słuchaczka, umiem wspierać w rozwoju i trafnie identyfikować potrzeby. Wiem, że rozwiązania idealne nie istnieją. Ale są drogi na skróty. Wiem które warto wybierać, a których lepiej unikać. Moją największą pasją jest dzielenie się tą wiedzą.
Przez kilkanaście lat własnej działalności gospodarczej (m.in. kawiarnia i pracownia tortów artystycznych) oraz dzięki doświadczeniu pracy na etacie, ukończonym studiom, kursom, szkoleniom, przeczytanym książkom i wnikliwej obserwacji rynku, zyskałam solidną wiedzę i potężną dawkę doświadczenia.
Byłam dyrektorką i nauczycielką Akademii tortownia.pl.
Jestem także autorką publikacji w branżowej prasie cukierniczej oraz wydawcą i redaktorką merytoryczną pierwszych w Polsce książek o dekoracjach cukierniczych.
Skończyłam studium podyplomowe Mazowiecka Akademia Firm Rodzinnych (Family Business Academy) w Szkole Biznesu Politechniki Warszawskiej.
Firmę tortownia.pl prowadzę od 2006 roku.

Więcej informacji o mnie...



W Akademii tortownia.pl prowadzi szkolenia:


Kurs online: SŁODKA FIRMA bez obaw przed formalnościami i konkurencją

Indywidualne konsultacje: zakładam słodką firmę




 Przeczytaj też:


"Domek z Piernika" w tortownia.pl

Kumulacja pozytywnej energii,

Otwarty Festiwal Tortów Artystycznych 2015

Debata: Cukiernicy kontra Dekoratorzy

Jak zaprojektować artystyczne wypieki


Kategorie: wydarzenia



Szukaj

Kategorie
Autorzy

Agnieszka
Klimczak

Tadeusz
Branecki

Bożena
Sikoń

oraz goście »

Archiwum bloga