zaloguj   |   załóż konto
piątek, 30 czerwca 2017

Debata: Cukiernicy kontra Dekoratorzy

SweetTARGI Katowice, 17 marca 2018, 14:00


Wydawałoby się, że cukiernicy i dekoratorzy to grupy zawodowe stworzone do wzajemnej współpracy. Praktyka pokazuje jednak, że porozumienie zastępuje często (choć nie zawsze) wzajemna niechęć lub silne współzawodnictwo. Razem z doświadczonymi i praktykującymi cukiernikami oraz dekoratorkami wyrobów cukierniczych postaramy się znaleźć odpowiedź na pytanie czy potencjał tkwiący w ścisłej współpracy uda się w przyszłości wykorzystać.

Czytaj całość »

 

 Przeczytaj też:


Jurorem być...

"Domek z Piernika" w tortownia.pl

Otwarty Festiwal Tortów Artystycznych 2015

Kumulacja pozytywnej energii,

Jak zaprojektować artystyczne wypieki


brak komentarzy


Kategorie: konkursy



piątek, 30 czerwca 2017

Kumulacja pozytywnej energii,

nowości w 3. edycji Otwartego Festiwalu Tortów Artystycznych


Klamka zapadła. Mamy zaklepane nowe miejsce, wymyślone tematy konkursu i realizujemy mnóstwo nowych pomysłów. W tym roku nie sami!

Czytaj całość »

 

 Przeczytaj też:


"Domek z Piernika" w tortownia.pl

Jak zaprojektować artystyczne wypieki

Debata: Cukiernicy kontra Dekoratorzy

Jurorem być...

Otwarty Festiwal Tortów Artystycznych 2015


brak komentarzy


Kategorie: konkursy, dekoracje, moja firma, pierwsze kroki, styl angielski



czwartek, 18 maja 2017

O miłości do pieczenia,

a właściwie o pieczeniu z miłości.


Gdzie szukać natchnienia? To dzięki ludziom, których kochamy, mamy siłę się doskonalić, nie ustajemy w szukaniu i poznawaniu nowych możliwości.

Czytaj całość »

 

 Przeczytaj też:


Temperowanie kapryśnej damy

Art Czeko

Dekorator - złotnik

Róża "uszyta" z lukru

Kwiaty cukrowe na druciku


brak komentarz


Kategorie: dekoracje, moja firma, pierwsze kroki, styl angielski



poniedziałek, 12 września 2016

Inspirujące KOLORY w dekoracji cukierniczej wg Lindy Smith

o historii nowej książki, do której będziesz wielokrotnie wracać


Ta historia zaczęła się jakieś 10 lat temu, kiedy zabrałam się za tłumaczenie pewnej książki. To były czasy kiedy dekorowano torty piekielnie twardą cukrową różą i kandyzowaną anżeliką. A ja byłam zachwycona kolorowymi tortami w najróżniejszych kształtach i rozmiarach, które widywałam wtedy w Wielkiej Brytanii...

Czytaj całość »

 

 Przeczytaj też:


Zamieszanie w kolorach

Foremki silikonowe do figurek

Kwiaty cukrowe na druciku

Jak obłożyć podkładkę cukierniczą lukrem plastycznym

Tort na duuuże przyjęcie


brak komentarzy


Kategorie: styl angielski, ciekawostki, dobre praktyki



piątek, 15 stycznia 2016

Faworki karnawałowe

te najbardziej tradycyjne i o wyszukanych formach


Faworki to jedne z moich ulubionych wypieków. Wspaniale nawiązują do tradycji, są dekoracyjne same w sobie, przyjemnie nakłaniają całą rodzinę do wspólnego spędzania czasu w kuchni i - mimo swojej pracochłonności - kojarzą się z zabawą, bo przecież to karnawał!

Czytaj całość »

 

 Przeczytaj też:


Ciastka, jak marzenie...

Piernik staropolski przekładany

Temperowanie kapryśnej damy

Tort czekoladowy Bożeny Sikoń

Słodkie tajemnice Bożeny Sikoń


brak komentarzy


Kategorie: przepisy, ciekawostki




Szukaj

Kategorie
Autorzy

Agnieszka
Klimczak

Tadeusz
Branecki

Bożena
Sikoń

oraz goście »

Archiwum bloga