UWAGA! W sobotę sklep stacjonarny czynny od 11:00 do 14:00.
zaloguj   |   załóż konto
czwartek, 20 września 2018

Poznaj czwartą siostrę. Na imię jej Ruby.

Chcesz dowiedzieć się więcej o rubinowej czekoladzie? Zapraszamy!


Ostatnie takie odkrycie na rynku czekolady miało miejsce w latach trzydziestych XX wieku, teraz jesteśmy świadkami kolejnego przełomu. Przeczytaj jaka jest i skąd się bierze rubinowa czekolada. Sprawdź z czym ją połączyć i do czego wykorzystać...

Czytaj całość »

 

 Przeczytaj też:


O miłości do pieczenia,

Bunt biskupa przeciw czekoladzie

Inspirujące KOLORY w dekoracji cukierniczej wg Lindy Smith

Słodkie tajemnice Bożeny Sikoń

"Domek z Piernika" w tortownia.pl


brak komentarzy


Kategorie: słodkie opowieści, przepisy, cukiernictwo, baza wiedzy: solidne rzemiosło



piątek, 30 czerwca 2017

Debata: Cukiernicy kontra Dekoratorzy

SweetTARGI Katowice, 17 marca 2018, 14:00


Wydawałoby się, że cukiernicy i dekoratorzy to grupy zawodowe stworzone do wzajemnej współpracy. Praktyka pokazuje jednak, że porozumienie zastępuje często (choć nie zawsze) wzajemna niechęć lub silne współzawodnictwo. Razem z doświadczonymi i praktykującymi cukiernikami oraz dekoratorkami wyrobów cukierniczych postaramy się znaleźć odpowiedź na pytanie czy potencjał tkwiący w ścisłej współpracy uda się w przyszłości wykorzystać.

Czytaj całość »

 

 Przeczytaj też:


"Domek z Piernika" w tortownia.pl

Kumulacja pozytywnej energii,

Otwarty Festiwal Tortów Artystycznych 2015

Jak zaprojektować artystyczne wypieki

Jurorem być...


brak komentarzy


Kategorie: wydarzenia



piątek, 30 czerwca 2017

Kumulacja pozytywnej energii,

nowości w 3. edycji Otwartego Festiwalu Tortów Artystycznych


Klamka zapadła. Mamy zaklepane nowe miejsce, wymyślone tematy konkursu i realizujemy mnóstwo nowych pomysłów. W tym roku nie sami!

Czytaj całość »

 

 Przeczytaj też:


Jurorem być...

Jak zaprojektować artystyczne wypieki

Otwarty Festiwal Tortów Artystycznych 2015

Debata: Cukiernicy kontra Dekoratorzy

"Domek z Piernika" w tortownia.pl


brak komentarzy


Kategorie: wydarzenia, od pasji do profesji: moja słodka firma



czwartek, 18 maja 2017

O miłości do pieczenia,

a właściwie o pieczeniu z miłości.


Gdzie szukać natchnienia? To dzięki ludziom, których kochamy, mamy siłę się doskonalić, nie ustajemy w szukaniu i poznawaniu nowych możliwości.

Czytaj całość »

 

 Przeczytaj też:


Słodkie tajemnice Bożeny Sikoń

Kreowanie tortów artystycznych na zamówienie


brak komentarz


Kategorie: od pasji do profesji: moja słodka firma, słodkie opowieści



poniedziałek, 12 września 2016

Inspirujące KOLORY w dekoracji cukierniczej wg Lindy Smith

o historii nowej książki, do której będziesz wielokrotnie wracać


Ta historia zaczęła się jakieś 10 lat temu, kiedy zabrałam się za tłumaczenie pewnej książki. To były czasy kiedy dekorowano torty piekielnie twardą cukrową różą i kandyzowaną anżeliką. A ja byłam zachwycona kolorowymi tortami w najróżniejszych kształtach i rozmiarach, które widywałam wtedy w Wielkiej Brytanii...

Czytaj całość »

 

 Przeczytaj też:


Cukrowe Animacje Carlosa Lischetti


brak komentarzy


Kategorie: słodkie opowieści, dekoracje cukiernicze




Szukaj

Kategorie
Autorzy

Agnieszka
Klimczak

Tadeusz
Branecki

Bożena
Sikoń

oraz goście »

Archiwum bloga