UWAGA! Od 1 kwietnia tylko sprzedaż internetowa. Więcej informacji...
zaloguj   |   załóż konto

Ekspresowe kwiaty cukrowe z Agnieszką Zając

Agnieszka Zając

Poznaj najszybsze techniki tworzenia kwiatów cukrowych. Wykonaj modną aranżację tortu weselnego z najpopularniejszych kwiatów cukrowych. Agnieszka Zając pokaże ekspresowe techniki nie wymagające użycia drucików florystycznych i wielu specjalistycznych narzędzi.
Uczestnicy w ciągu jednego dnia wykonają pełną dekorację piętrowego tortu weselnego.


  • Opis
  • Program
  • Nauczyciel
  • Organizacja
  • Dodaj opinię...
  • Galeria zdjęć

Kwiaty cukrowe stają się coraz bardziej popularne.

Warto więc poznać także szybkie, uproszczone, metody ich wykonania, które świetnie sprawdzą się w warunkach rynkowej konkurencji. Wszystkie kwiaty zostaną wykonane za pomocą jednej foremki.

Przygotowując ekspresowe kwiaty cukrowe pominiemy drobne pracochłonne szczegóły, którymi charakteryzują się kwiaty zrobione tradycyjną metodą (konkursowe). Nie będą wyglądać "jak żywe", ale uzyskamy piękną aranżację dekoracji cukierniczej. Wykorzystamy do tego najmodniejsze gatunki kwiatów, wykorzystywane na tortach weselnych. Skupimy się także na doborze kolorów i kompozycji całego projektu, omówimy składanie tortów piętrowych.

Wykonanie tortu na atrapach pozwoli na wykorzystanie gotowej pracy do prezentacji np. w pracowni cukierniczej.

Agnieszka Zając jest laureatką licznych konkursów dekoratorskich (zawsze w konkurencji kwiatów cukrowych); wykonuje także kwiaty cukrowe na zamówienie, m. in. do Stanów Zjednoczonych, Wielkiej Brytanii, a nawet Australii.



#wesele, #ślub, #chrzest święty, #biały, #szkolenie, #akademia, #kwiaty cukrowe, #modelowanie, #lukier plastyczny, #styl angielski, #Agnieszka Zając, #prezent, #szkolenia, #kurs, #warsztaty, #dekoracje, #dekorowanie, #kwiaty, #ekspresowe, #tort piętrowy, #obkładanie, #srebrny, #turkusowy, #modny, #nowoczesny

Wybierz termin...
cena z VAT:

690 zł

Chcesz znać kolejny termin?
Napisz, a powiadomimy
Cię jak go uruchomimy.
TEMATYKA

kwiaty cukrowe

POZIOM

solidne podstawy

CZAS TRWANIA

1 dzień (7h zegarowych)