UWAGA! Od 1 kwietnia tylko sprzedaż internetowa. Więcej informacji...
zaloguj   |   załóż konto

Tort rubinowy z orzechami pekan, porzeczką i słonym toffi

Bożena Sikoń

Jednodniowe szkolenie Bożeny Sikoń, podczas którego uczestnicy wykonają musowy tort, odpowiedni na każdą porę roku.
Główne składniki: czerwona porzeczka, orzech pekan i słony mus toffi tworzą zaskakującą równowagę smaków. Nietypowy kształt i dekoracja z modnych glasaży oraz dwóch rodzajów czekolady sprawia, że tort rubinowy doskonale wpisuje się w najnowsze cukiernicze trendy.


  • Opis
  • Nauczyciel
  • Organizacja
  • Dodaj opinię...
  • Galeria zdjęć

Jednodniowe szkolenie, podczas którego powstaje musowy tort o niebanalnym smaku i nowatorskiej formie, odpowiedni na każdą porę roku.

Do jego przygotowania nie potrzebne są żadne specjalistyczne narzędzia ani formy.

Główne składniki: czerwona porzeczka, orzech pekan i słony mus toffi tworzą zaskakującą równowagę smaków.

Na tort przygotowywany podczas szkolenia składają się:

  • financier z orzechami pekan
  • chrupka z karmelizowanych orzechów pekan
  • mus toffi z bezą szwajcarską i solą
  • konfitura z czerwonej porzeczki z tymiankiem
  • mus z czekolady mlecznej
  • mus z czerwonej porzeczki

Dekoracja zostanie wykonana z modnych glasaży (bez dodatku sztucznych barwników), a w dekoracji pojawi się nowa gwiazda czekoladowej rodziny - Ruby.

  • glasaż czekoladowy
  • glasaż z czerwonej porzeczki
  • dekoracje: czekolada deserowa i rubionwa


#ruby, #czerwona porzeczka, #czekolada ruby, #orzechy pekan, #czekolada mleczna, #wanilia, #toffi, #karmel, #fiansjer

Wybierz termin...
cena z VAT:

890 zł

Chcesz znać kolejny termin?
Napisz, a powiadomimy
Cię jak go uruchomimy.
TEMATYKA

cukiernictwo

POZIOM

solidne podstawy

CZAS TRWANIA

1 dzień (8h zegarowych)