UWAGA! Od 1 kwietnia tylko sprzedaż internetowa. Więcej informacji...
zaloguj   |   załóż konto

Tradycyjne ciasta bożonarodzeniowe z Marietą Marecką

Marieta "Maryś" Marecka

Smaki i zapachy, które tworzą nastrój... Zwijanie klasycznej drożdżowej strucli z makiem, robienie skórki pomarańczowej, pieczenie puszystego sernika na kakaowym spodzie i tradycyjnego keksu oraz pachnącego korzeniami piernika.
Wszystko do opanowania i to w jeden dzień.
Tuż przed Bożym Narodzeniem zapraszamy na szkolenie znawczyni domowej kuchni w najlepszym wydaniu, znanej i lubianej Mariety Mareckiej!

  • Opis
  • Program
  • Nauczyciel
  • Organizacja
  • Dodaj opinię...
  • Galeria zdjęć
Uczestnicy poznają tajniki zwijania makowca i pieczenia lekkiego jak piórko sernika na pysznym kakaowym spodzie. Przekonają się, że piernik nie musi leżakować 60 dni, żeby był niebiańsko pyszny, a wypiek keksu pełnego bakalii jest szybki i nietrudny.
Każdy, kto pragnie stworzyć niepowtarzalną świąteczną atmosferę zyska pewność i spokój podczas przygotowywania bożonarodzeniowych wypieków.

Podczas 8 godzin wspólnej pracy, wypełnionej zapachem korzennych przypraw, skórki pomarańczowej i masy makowej, wykorzystamy najlepsze naturalne składniki (mak, twaróg, masło, domowe konfitury...), a każdy z uczestników szkolenia zabierze ze sobą cztery różne ciasta.

Nowa nauczycielka Akademii tortownia.pl przez 365 dni w roku, z zamiłowaniem gotuje i piecze, ciągle poszukując nowych smaków. Wiedzę o kuchni przekazuje w tak przystępny sposób, że nawet "trudny makowiec" okazuje się zwykłym ABC gotowania... Trzeba koniecznie poznać ją osobiście. Z radością zapraszamy na pierwsze szkolenie Mariety "Maryś" Mareckiej!

#makowiec, #sernik, #piernik, #keks, #Boże Narodzenie, # Marieta Marecka, #Maryś

Wybierz termin...
cena z VAT:

790 zł

Chcesz znać kolejny termin?
Napisz, a powiadomimy
Cię jak go uruchomimy.
TEMATYKA

cukiernictwo

POZIOM

solidne podstawy

CZAS TRWANIA

1 dzień (8h zegarowych)