UWAGA! Od 1 kwietnia tylko sprzedaż internetowa. Więcej informacji...
zaloguj   |   załóż konto

Torty w stylu angielskim od A do Z: flaming

Bożena Sikoń, Tadeusz Branecki

Szkolenie jest świetnym wprowadzeniem do tortów artystycznych w stylu angielskim dla profesjonalistów nie mających doświadczenia w dekoracjach tortów w stylu angielskim oraz dla amatorów.
Podczas dwóch intensywnych dni szkolenia poznasz podstawy profesjonalnego przygotowywania i składania tortów (w tym piętrowych) oraz szeroki wachlarz technik składających się na nowoczesny styl angielski.
Modny projekt jest także gotowy do odtworzenia we własnej pracowni cukierniczej lub domowej kuchni.


  • Opis
  • Program
  • Nauczyciele
  • Organizacja
  • Dodaj opinię...
  • Galeria zdjęć

"Torty w stylu angielskim od A do Z" to dwudniowe szkolenie podczas którego uczestnicy wykonają tort z ukrytym piętrem, w dwóch różnych smakach, dla dzieci i dorosłych.
Drugi dzień poświęcimy na wykonanie dekoracji w stylu tropikalnym. Uczniowie dowiedzą się jak wykonać od podstaw liście (monstera deliciosa), proste kwiaty tropikalne oraz figurkę 3D w kształcie flaminga.

Pierwszego dnia szkolenia uczestnicy, pod okiem Bożeny Sikoń, wykonają dwa torty o różnych smakach: pralinowy (z orzechami i kawą) oraz delikatny owocowy. Dowiedzą się jak składać torty z ukrytym piętrem. Nauczą się też jak komponować smaki uwielbiane przez dzieci i dorosłych.

Moduł prowadzony przez Tadeusza Braneckiego to praktyczna nauka tworzenia zachwycających projektów i wykorzystania różnych sposobów dekoracji, tak by całość wyglądała estetycznie i okazale, przy możliwie niskim nakładzie pracy.

Tadeusz Branecki, niekwestionowany specjalista w dziedzinie projektowania dekoracji i modelowania kwiatów cukrowych, nauczy Cię:

  • obkładania tortu lukrem plastycznym,
  • wykonania od podstaw lekkiej figurki z masy cukrowej o postaci flaminga na strzelistych nogach,
  • Podstaw modelowania prostych kwiatów cukrowych oraz liści bez drucików,
  • komponowania dekoracji na torcie,
  • korzystania z jadalnych barwników,
  • szprycowania lukrem królewskim i łączenia go z lukrem plastycznym.

Podczas zajęć powstaje w pełni udekorowany, dwupoziomowy tort, który każdy z uczestników może zabrać ze sobą.



#wesele, #ślub, #chrzest święty, #biały, #szkolenie, # akademia, #kwiaty cukrowe, #modelowanie, #lukier plastyczny, #styl angielski, #Tadeusz Branecki, #Bożena Sikoń, #prezent, #szkolenia, #kurs, #warsztaty, #dekoracje, #dekorowanie, #liście, #kwiaty, #szprycowanie, #royal icing, #lukier królewski, #tort owocowy, #tort dla dzieci, #monstera, #flaming, #tropiki, #modne, #stylowy tort, #różowy, #biały, #zielony

Wybierz termin...
cena z VAT:

1390 zł

Chcesz znać kolejny termin?
Napisz, a powiadomimy
Cię jak go uruchomimy.
TEMATYKA

cukiernictwo, styl angielski, dekoracje wyciskane, kwiaty cukrowe

POZIOM

solidne podstawy

CZAS TRWANIA

2 dni (16h zegarowych)