UWAGA! W najbliższą sobotę sklep stacjonarny będzie czynny w godzinach 11:00-16:00.
zaloguj   |   załóż konto

Monoporcje - mini desery Bożeny Sikoń

Bożena Sikoń

Dwa dni wypełnione praktyczną wiedzą na temat kompozycji smakowych w najmodniejszej odsłonie: monoporcji, z owocami w roli głównej. Każdy z mini deserów stanowi osobny torcik, a zestawione ze sobą można wykorzystać do stworzenia słodkiego bufetu.

  • Opis
  • Nauczyciel
  • Organizacja
  • Opinie (1)
  • Galeria zdjęć

Podczas szkolenia każdy uczestnik przygotuje 5 mini deserów:

  1. Egzotyczny z mango i marakują
    • bezglutenowe ciasto czekoladowe z pomarańczą
    • chrupiący dysk czekoladowy
    • mus z mango z marakują
  2. Jogurtowo-porzeczkowy z bezą
    • ganasz jogurtowy
    • mus czarna porzeczka
    • włoska beza przypalana
    • dekoracyjny biszkopt porzeczkowy
    • ciemny herbatnik typu "Oreo"
  3. Malinowy z rozmarynem
    • Krem pattissier waniliowo-rozmarynowy
    • Galaretka z malin
    • Gruszka w galaretce z białego wina
    • Chrupiący spód z kruszonki, płatków herbatnikowych i czekolady
    • Glasaż malinowy
  4. Herbata z różą
    • Biszkopt linzer z ziarnem kakaowym
    • Mus z zielonej herbaty z żurawiną
    • Żelka z róży z limonką
    • Cremoux z czekolady mlecznej
    • Konfitura z żurawiny
    • Glasaż z herbatą matcha
  5. Ciastko orzechowo-migdałowe z rumem
    • Kruche ciastko z zapiekanym kremem migdałowym
    • Cremoux orzechowe
    • Karmelizowane orzechy

Uczestnicy nauczą się przygotowywać:

  • Desery w wymyślnych formach
  • Łączyć smaki, struktury i techniki ich tworzenia
  • Wykorzystywać glasaże naturalnie barwione (tzw. polewy lustrzane)
  • Wykonywać i szprycować bezę włoską przypalaną
  • Wykonywać dekoracje czekoladowe i na płycie mrożonej
  • Sporządzać blaty i spody na bazie różnych receptur
  • Wykonywać żelki o różnych strukturach technikach wykonania


#monoporcje, #mini desery, #słodki stół, #maliny, #rozmaryn, #mango, #beza włoska, #Bożena Sikoń, #szkolenie, #cukiernictwo

Wybierz termin...
cena z VAT:

1390 zł

LISTA REZERWOWA
Chcesz znać kolejny termin?
Napisz, a powiadomimy
Cię jak go uruchomimy.
TEMATYKA

cukiernictwo

POZIOM

doskonalenie umiejętności

CZAS TRWANIA

2 dni (16h zegarowych)