UWAGA! Od 1 kwietnia tylko sprzedaż internetowa. Więcej informacji...
zaloguj   |   załóż konto

Modne eklerki w czterech smakach

Thierry Ayel

Modne eklerki: uczestnicy szkolenia nauczą się przygotowywać i szprycować eklery, poznają tajniki ciasta parzonego, wykonają klika rodzajów nadzień o niecodziennych smakach (w formie kremu lub compotée) i udekorują eklery na różne sposoby.

  • Opis
  • Program
  • Nauczyciel
  • Organizacja
  • Dodaj opinię...
  • Galeria zdjęć
Modne eklerki: uczestnicy szkolenia nauczą się przygotowywać i szprycować eklery, poznają tajniki ciasta parzonego, wykonają klika rodzajów nadzień o niecodziennych smakach (w formie kremu lub compotée) i udekorują eklery na różne sposoby.

W ciągu szkolenia uczestnicy przygotują eklery w 4 smakach:

  • eklerki z kremem słony karmel z orzechami włoskimi,
  • eklerki z kremem z białej czekolady, cytryną i oliwą z oliwek,
  • eklerki z kremem czekoladowym z kozim serem,
  • eklerki z compotée, jabłko, malina, róża.
Uczestnicy nauczą się:
  • przygotowywać ciasto ptysiowe,
  • przygotowywać ciasto Craquelin,
  • wyciskać ciasto z rękawa cukierniczego,
  • prawidłowo piec eklerki,
  • przygotowywać różne kremy i polewy.



#eclair, #eklerki, #eklery, #ciasto parzone, #ciasto ptysiowe, #ciasto wyciskane, #ciastka nadziewane

Wybierz termin...
cena z VAT:

590 zł

Chcesz znać kolejny termin?
Napisz, a powiadomimy
Cię jak go uruchomimy.
TEMATYKA

cukiernictwo

POZIOM

solidne podstawy

CZAS TRWANIA

1 dzień (5h zegarowych)