UWAGA! Od 1 kwietnia tylko sprzedaż internetowa. Więcej informacji...
zaloguj   |   załóż konto

Torty w stylu angielskim od A do Z: komunijny

Bożena Sikoń, Tadeusz Branecki

Dwudniowe szkolenie podczas którego uczestnicy wykonają tort z ukrytym piętrem, w dwóch różnych smakach dla dzieci i dorosłych. Drugi dzień poświęcimy na wykonanie subtelnych dekoracji, w tym cukrowych konwalii.
Projekt gotowy do odtworzenia we własnej pracowni cukierniczej lub domowej kuchni. Jeśli szykujesz się na Komunię, Chrzciny lub wesele, nie może Cię na tym szkoleniu zabraknąć.
Co więcej szkolenie (choć ciekawe dla profesjonalistów) jest także świetnym wprowadzeniem do tortów artystycznych w stylu angielskim.


  • Opis
  • Program
  • Nauczyciele
  • Organizacja
  • Dodaj opinię...
  • Galeria zdjęć

Pierwszego dnia szkolenia uczestnicy, pod okiem Bożeny Sikoń, wykonają dwa torty o różnych smakach: pralinowy (z orzechami i kawą) oraz delikatny owocowy. Dowiedzą się jak składać torty z ukrytym piętrem. Nauczą się też jak komponować smaki uwielbiane przez dzieci.

Moduł prowadzony przez Tadeusza Braneckiego to praktyczna nauka tworzenia zachwycających projektów i wykorzystania różnych sposobów dekoracji, tak by całość wyglądała estetycznie i okazale, przy możliwie niskim nakładzie pracy.

Konwalie to doskonałe kwiaty do delikatnych dekoracji tortów ślubnych i komunijnych, ale niestety są toksyczne. Nie trzeba jednak rezygnować z tej uroczej ozdoby - wystarczy przygotować je z masy cukrowej i ułożyć w piękną kompozycję, do złudzenia przypominającą prawdziwe kwiaty.

Tadeusz Branecki, niekwestionowany specjalista w dziedzinie projektowania dekoracji i modelowania kwiatów cukrowych, nauczy Cię:

  • modelowania kwiatów i pączków konwalii na druciku i bez
  • modelowania liści konwalii - zielonych na druciku i białych bez
  • łączenia kwiatów i liści w bukiet
  • komponowania dekoracji na całym torcie
  • malowania kwiatów barwnikami w proszku
  • szprycowania lukrem królewskim wzoru konwalii dopełniającego dekorację
  • przygotowywania koronki (mata silikonowa), do doskonałego wykończenia (pokaz)

Podczas zajęć powstaje w pełni udekorowany, dwupoziomowy tort.



#konwalie, #I komunia święta, #wesele, #ślub, #chrzest święty, #biały, #szkolenie, # akademia, #kwiaty cukrowe, #modelowanie, #lukier plastyczny, #styl angielski, #Tadeusz Branecki, #prezent, #szkolenia, #kurs, #warsztaty, #dekoracje, #dekorowanie, #liście, #kwiaty, #koronki, #szprycowanie, #royal icing, #lukier królewski, #tort owocowy, #tort dla dzieci

Wybierz termin...
cena z VAT:

1390 zł

Chcesz znać kolejny termin?
Napisz, a powiadomimy
Cię jak go uruchomimy.
TEMATYKA

cukiernictwo, dekoracje cukiernicze, dekoracje wyciskane, kwiaty cukrowe

POZIOM

solidne podstawy

CZAS TRWANIA

2 dni (16h zegarowych)