UWAGA! Od 1 kwietnia tylko sprzedaż internetowa. Więcej informacji...
zaloguj   |   załóż konto

Charlotte z gruszką i torty nowoczesne

Bożena Sikoń

Poznaj nowe połączenia smaków, naucz się wykorzystywać modne nowoczesne formy i nowe sposoby składania tortów. Naucz się jak zrobić popularny glasaż (mirror glaze), biszkopt szprycowany i bez mąki. Jeśli chcesz uczyć się nowych rzeczy tylko od najlepszych i nie straszne Ci są godziny wytężonej cukierniczej pracy, koniecznie przyjdź na nowe szkolenie Bożeny Sikoń.

  • Opis
  • Program
  • Nauczyciel
  • Organizacja
  • Dodaj opinię...
  • Galeria zdjęć

Najnowsze szkolenie Bożeny Sikoń przygotowane specjalnie dla tych, którzy chcą poznać więcej jej przepisów oraz przećwiczyć nowe sposoby przygotowywania i składania tortów. Poza okrągłymi rantami, zostanie też wykorzystania modna nowoczesna forma silikonowa umożliwiająca przygotowanie ciekawego kształtu tortu z zaskakującą wstawką.


W ciągu dwóch dni samodzielnie złożysz trzy różne torty:

  • tort czekoladowy trio musów z wiśniami i amaretto oraz biszkoptem bez mąki pszennej
  • tort z czekoladowo-kawowym kremem pâté à bombe, galaretką z czerwonych pomarańczy, karmelizowanymi bananami, bezą podwójnie pieczoną i dacquoise.
  • Charlotte aux poires (francuska szarlotka) z kremem waniliowym, gruszkami, galaretką malinową i biszkopcikami.

Nauczysz się przygotowywać:

  • biszkopt niezawierający mąki
  • musy z trzech różnych czekolad - deserowej, mlecznej i białej
  • błyszczący glasaż (mirror glaze) czekoladowy i kawowy do oblania tortu
  • mus waniliowy na bazie kremu angielskiego
  • wstawkę do tortu - galaretkę agarowo-żelatynową
  • biszkopty szprycowane do wyłożenia boków rantu
  • blacik dacquoise
  • elementy dekoracyjne z czekolady
  • wkładka do tortu - spulchniana żelka z czerwonych pomarańczy
  • krem czekoladowo-kawowy na bazie kremu pâté à bombe
  • beza migdałowa podwójnie pieczona


#prezent, #akademia, #szkolenia, #kurs, #warsztaty, #dekoracje, #dekorowanie, #tort, #torty, #czekolada, #musy, #cukiernictwo, #Bożena Sikoń-Wojtal, #nowoczesne formy, #formy silikonowe, #wstawki, #czekolada, #dacquoise, #beza, #glasaż, #biszkopt bez mąki, #mirror glaze, #nowość

Wybierz termin...
cena z VAT:

1190 zł

Chcesz znać kolejny termin?
Napisz, a powiadomimy
Cię jak go uruchomimy.
TEMATYKA

cukiernictwo, czekolada

POZIOM

doskonalenie umiejętności

CZAS TRWANIA

2 dni (13h zegarowych)