zaloguj   |   załóż konto

Czekoladowe Petit Choux i torty z musami owocowymi

Bożena Sikoń

Dwudniowe intensywne szkolenie z cukiernictwa najwyższej próby prowadzone przez Mistrzynię Cukiernictwa Bożenę Sikoń.

  • Opis
  • Program
  • Nauczyciel
  • Organizacja
  • Opinie (4)
  • Galeria zdjęć

Dwa dni wypełnione praktyczną wiedzą na temat smaków, kompozycji i technik nie wykorzystywanych wcześniej na innych szkoleniach. Jeśli chcesz uczyć się od najlepszych i stale rozwijać swoje umiejętności, koniecznie weź udział w tym szkoleniu.


Podczas szkolenia każdy uczestnik przygotuje:

  1. Prostokątny tort pomarańczowo-czekoladowy składający się z:
    • blatu kakaowego biszkoptowo-tłuszczowego,
    • musu z czekolady deserowej,
    • karmelizowanych pomarańczy z dodatkiem imbiru i płatków migdałowych,
    • musu pomarańczowego z dodatkiem skórki pomarańczowej.
    Udekorowany polewą pomarańczową, kulkami z musu anyżowego i elementem z czekolady z dodatkiem sezamu, skórki pomarańczowej i płatków migdałowych.
  2. Okrągły tort herbaciano-owocowy składający się z:
    • kruchego ciasta jaśminowego,
    • musu z karmelu i marakui,
    • podbitej galaretki z musu z owoców egzotycznych - marakui, kokosa, mango, pomarańczy i banana,
    • orzechowego blatu makaronikowego.
    Udekorowany polewą z dodatkiem herbaty Matcha, elementem z czekolady i bezikami.
  3. Petit Choux - francuski chrupiący ptyś kakaowy nadziewany czekoladowym kremem patissiere.

Uczestnicy nauczą się przygotowywać:

  • wkładki do tortów z musu na bazie owocowego purée,
  • czekoladowe balaty biszkoptowo-tłuszczowe,
  • orzechowy blat makaronikowy,
  • dwa rodzaje ciast kruchych - jaśminowe i czekoladowe,
  • naturalnie kolorowe polewy do tortów,
  • mus czekoladowy na bazie kremu angielskiego,
  • karmelizowane owoce,
  • dwa kremy papatissiere: czekoladowy z rumem i pomarańczowy,
  • elementy dekoracyjne z czekolady.


#prezent, #szkolenia, #kurs, #warsztaty, #dekoracje, #dekorowanie, #tort, #czekolada, #czekoladowy, #akademia, #nowość, #ptyś, #Petit Chaux, #papatissiere, #patisjer, #krem angielski, #biszkopt, #ciasto kruche, #beza, #bezy, #wkładka do tortu, #mus owocowy

Wybierz termin...
cena z VAT:

990 zł

ZAPISZ SIĘ
Chcesz znać kolejny termin?
Napisz, a powiadomimy
Cię jak go uruchomimy.
TEMATYKA

cukiernictwo, czekolada

POZIOM

doskonalenie umiejętności

CZAS TRWANIA

2 dni (13h zegarowych)