UWAGA! W sobotę sklep stacjonarny czynny od 11:00 do 14:00.
zaloguj   |   załóż konto

Praliny z formy i trufle krojone

Marcin Paździor

Sprawdź rozszerzony program!

Czekolada w najbardziej klasycznej postaci: praliny i trufle. Przy wykonaniu tych eleganckich słodyczy nie da się ukryć żadnego błędu. Za to przy znajomości podstawowych technik i odrobienie artystycznej kreatywności, czekoladki można z powodzeniem zamienić w małe dzieła sztuki.
Szkolenie niezbędne by zacząć produkcję na niewielką skalę (w pracowni cukierniczej lub warunkach domowych). Prowadzi znawca technologii czekolady, ambasador marki Callebaut, Marcin Paździor.


  • Opis
  • Program
  • Nauczyciel
  • Organizacja
  • Opinie (0)
  • Galeria zdjęć

Każdy z uczestników szkolenia wykona praliny z dwoma rodzajami nadzień z klasycznego ganaszu oraz krojone trufle imbirowe.

Podczas szkolenia nauczysz się:

  • Temperować czekoladę bez specjalnych urządzeń
  • Odlewać z form eleganckie praliny o cienkich ściankach
  • Przygotowywać klasyczne aksamitne nadzienia o różnych smakach
  • Wykonywać trufle imbirowe z porto

Dowiesz się:

  • Czym różnią się od siebie poszczególne rodzaje czekolad, jakie mają właściwości i jakie zastosowanie
  • Jakie właściwości surowca wpływają na komfort pracy
  • Jak rozpoznać czy czekolada jest odpowiednio zatemperowana
  • Jakich zasad przestrzegać, żeby praca z czekoladą była skuteczna i przyjemna
  • Jakich błędów nie popełniać podczas pracy z czekoladą
  • Jakie warunki i narzędzia są niezbędne do tworzenia wyrobów czekoladowych


#praliny, #trufle, #szkolenie, #akademia, #czekolada, #czekoladowe, #mistrz czekolady, #Marcin Paździor, #prezent, #szkolenia, #kurs, #warsztaty, #dekoracje, #dekorowanie, #temperowanie, #lizaki, #ganasz, #nadzienie, #czekoladowy

Wybierz termin...
cena z VAT:

690 zł

ZAPISZ SIĘ
Chcesz znać kolejny termin?
Napisz, a powiadomimy
Cię jak go uruchomimy.
TEMATYKA

czekolada

POZIOM

solidne podstawy

CZAS TRWANIA

1 dzień (5h zegarowych)