zaloguj   |   załóż konto

Czekolada - praliny i trufle

Marcin Paździor

Kompleksowe szkolenie prowadzone przez Ambasadora marki Callebaut Marcina Paździora, przeznaczone dla wszystkich miłośników czekolady, którzy będą mogli rozpocząć produkcję ręcznie wykonywanych czekoladek (pralinek z form i trufli) w warunkach domowych lub w ramach produkcji cukierniczej na niewielką skalę (w cukierni lub pracowni cukierniczej).

Sprawdź rozszerzony program!

  • Opis
  • Program
  • Nauczyciel
  • Organizacja
  • Opinie (0)
  • Galeria zdjęć

Zapraszamy na profesjonalne szkolenie z wyrobu pralin formowanych i trufli krojonych, podczas którego poznasz specyfikę pracy z czekoladą, począwszy od różnych metod jej temperowania. Nauczysz się jak sprawnie korzystać z profesjonalnych form i z ich pomocą przygotować doskonałe czekoladowe pralinki.
Samodzielnie przygotujesz też pralinki obtoczone w kakao.

Każdy z uczestników szkolenia wykona praliny z nadzieniem z klasycznego ganaszu i o smaku kajmakowym oraz trufle imbirowe.
Doskonałe szkolenie dla wszystkich miłośników czekolady!

Uczestnicy szkolenia dowiedzą się:

  • Jakich zasad przestrzegać, żeby praca z czekoladą była skuteczna i przyjemna
  • Jakich błędów nie popełniać podczas pracy z czekoladą
  • Jakie warunki i narzędzia są niezbędne do tworzenia wyrobów czekoladowych
  • Czym różnią się od siebie poszczególne rodzaje czekolad, jakie mają właściwości i jakie zastosowanie

Podczas szkolenia nauczysz się:

  • Jak temperować czekoladę w warunkach domowych i produkcyjnych, w zależności od jej rodzaju
  • Rozpoznawać czy czekolada jest prawidłowo stemperowana przed jej użyciem
  • Wykonywać praliny odlewane z form z dwoma rodzajami nadzień
  • Wykonywać trufle krojone


#praliny, #trufle, #szkolenie, #akademia, #czekolada, #czekoladowe, #mistrz czekolady, #Marcin Paździor, #prezent, #szkolenia, #kurs, #warsztaty, #dekoracje, #dekorowanie, #temperowanie, #lizaki, #ganasz, #nadzienie, #czekoladowy

Wybierz termin...
cena z VAT:

590 zł

ZAPISZ SIĘ
Chcesz znać kolejny termin?
Napisz, a powiadomimy
Cię jak go uruchomimy.
TEMATYKA

czekolada

POZIOM

solidne podstawy

CZAS TRWANIA

1 dzień (5h zegarowych)