zaloguj   |   załóż konto

Bezy w cukiernictwie z Bożeną Sikoń

Bożena Sikoń

Doskonałe szkolenie z produkcjiróżnych rodzajów bez oraz ich zastosowań w wyrobach cukierniczych. Podczas szkolenia powstają cztery, bardzo różne, rodzaje wypieków: obłędna rolada bezowa udekorowana owocem granatu, aromatyczne śliwkowe tartaletki, klasyczne tartaletki cytrynowe z przypalaną bezą włoską i NOWOŚĆ: wilgotne mini Pavlove, którym nie można się oprzeć. Zapraszamy amatorów i cukierników.


  • Opis
  • Nauczyciel
  • Organizacja
  • Opinie (0)
  • Galeria zdjęć
Przez pięć godzin warsztatów prowadzonych przez Bożenę Sikoń uczestnicy przygotują trzy rożne bezy. Następnie nauczą się je stosować przy produkcji różnych wyrobów cukierniczych - przygotują tartaletki w dwóch różnych smakach i mini Pavlove. Poznają też tajemnicę wypiekania blatu bezowego i nauczą się zwijać wspaniałą roladę bezową z owocem granatu.

Uczestnicy szkolenia nauczą się:

  • przygotowywać bezy na trzy sposoby, w tym włoską bezę przypalaną i mini Pavlove
  • przygotowywać blat bezowy z płatkami migdałowymi i likierem pomarańczowym
  • zwijać roladę bezową
  • przygotowywać ciasto kruche podstawowe
  • przygotowywać ciasto kruche kakaowe mrożone do ścierania (kruszonka)
  • gotować krem cytrynowy
  • przygotowywać śliwki gotowane z przyprawami
  • wykonywać krem na bazie serka mascarpone
  • przygotowywać tarty
  • dekorować ciasta przy użyciu rękawa cukierniczego zakończonego tylką


#szkolenie, #akademia, #beza, #bezy, #Bożena Sikoń, #prezent, #szkolenia, #kurs, #warsztaty, #dekoracje, #dekorowanie, #pieczenie, #tartaletki

Wybierz termin...
cena z VAT:

590 zł

ZAPISZ SIĘ
Chcesz znać kolejny termin?
Napisz, a powiadomimy
Cię jak go uruchomimy.
TEMATYKA

cukiernictwo

POZIOM

solidne podstawy

CZAS TRWANIA

1 dzień (6h zegarowych)