UWAGA! Od 1 kwietnia tylko sprzedaż internetowa. Więcej informacji...
zaloguj   |   załóż konto

Tort świąteczny Bożeny Sikoń

Bożena Sikoń

Przyjdź do Akademii tortownia.pl ostatniego dnia przed Wigilią Bożego Narodzenia i wspólnie z Bożeną Sikoń, przygotuj dla swoich bliskich przepyszny tort z elegancką dekoracją. W tym arcydziele sztuki cukierniczej łączą się smaki maku, korzennych przypraw, śliwek, pomarańczy, czekolady... wszystkie smaki Świąt!

  • Opis
  • Nauczyciel
  • Organizacja
  • Dodaj opinię...
  • Galeria zdjęć
Przyjdź i poznaj metody komponowania świątecznych smaków i aromatów - czekolady, śliwek, pomarańczy, orzechów, miodu oraz przypraw korzennych - i składania ich w doskonały tort.

Wspaniały smak musi mieć odpowiednią oprawę. Na tym szkoleniu Bożena Sikoń pokaże, jak samodzielnie wykonać efektowny kwiat z lukru plastycznego, a także jak elegancko wykończyć tort wykorzystując czekoladę ozdobioną wydrukiem karotenowym.

Szkolenie trwa 6 godzin zegarowych (plus przerwa).

Uczestnicy szkolenia nauczą się:

  • piec biszkopt typu brownie z korzennymi przyprawami
  • przygotowywać mus czekoladowy
  • przygotowywać wkładkę z musu nugatowego z bakaliami
  • smażyć śliwkową konfiturę z nutą pomarańczy, kardamonu i anyżu
  • temperować czekoladę
  • pracować z folią karotenową
  • składać tort
  • przygotowywać polewę czekoladową
  • wykonywać kwiat z lukru plastycznego
Wybierz termin...
cena z VAT:

690 zł

Chcesz znać kolejny termin?
Napisz, a powiadomimy
Cię jak go uruchomimy.
TEMATYKA

cukiernictwo, kwiaty cukrowe, czekolada

POZIOM

doskonalenie umiejętności

CZAS TRWANIA

1 dzień (6h zegarowych)