UWAGA! Od 1 kwietnia tylko sprzedaż internetowa. Więcej informacji...
zaloguj   |   załóż konto

Polne kwiaty: maki, chabry i rumianki

Tadeusz Branecki

Przekrojowe szkolenie obejmujące szereg różnych metod wykonywania cukrowych kwiatów: każdy z płatków na osobnym druciku, metoda "sombrero"...

  • Opis
  • Nauczyciel
  • Organizacja
  • Dodaj opinię...
  • Galeria zdjęć
Przekrojowe szkolenie obejmujące szereg różnych metod wykonywania cukrowych kwiatów: każdy z płatków na osobnym druciku, metoda "sombrero", wielopłatkowe kwiatki z płaskim środkiem (zamocowane na druciku lub położone bezpośrednio na torcie). Podczas szkolenia uczestnicy pod okiem Tadeusza Braneckiego własnoręcznie wykonają mak, chaber i stokrotkę oraz listek maku na druciku, a następnie połączą wykonane kwiaty w bukiecik, który stanie się ich własnością. Stosując poznane podczas zajęć metody (w tym niewykorzystywane podczas dotychczasowych szkoleń Akademii tortownia.pl) można wykonać inne kwiaty, są to m.in. magnolia, goździk, anemon, róża ogrodowa, słonecznik, gerbera, chryzantemy, mimoza, prymula, lilia wodna, kwiaty wiśni, jabłoni i wiele innych.

Szkolenie trwa około siedmiu godzin zegarowych (plus przerwa).

Uczestnicy szkolenia poznają:

  • rożne metody wykonania płatków kwiatów,
  • różne metody wykonania środków kwiatowych,
  • sposoby wykonywania liści na drucikach,
  • metodę wykorzystywania drucików i taśm florystycznych do tworzenia naturalnie wyglądających łodyżek,
  • techniki malowania kwiatów i liści,
  • sposoby łączenia kwiatowych kompozycji i wykorzystania ich do dekoracji tortów.


#szkolenie, #akademia, #kwiaty cukrowe, #lato, #letnie, #bukiet, #maki, #chabry, #łodyga, #liście, #liść, #modelowanie, #lukier plastyczny, #styl angielski, #Tadeusz Branecki, #prezent, #szkolenia, #kurs, #warsztaty, #dekoracje, #dekorowanie

Wybierz termin...
cena z VAT:

590 zł

Chcesz znać kolejny termin?
Napisz, a powiadomimy
Cię jak go uruchomimy.
TEMATYKA

kwiaty cukrowe

POZIOM

doskonalenie umiejętności

CZAS TRWANIA

1 dzień (7h zegarowych)